20 January 2018

Atas nama cinta

Why..

kenapa saya start nak berniaga secara general. Pasal nak bantu suami,of course. Isteri sekarang kena rajin cari duit juga. Tapi tulah kalau dah start meniaga ni,ada la pincang sikit urusan rumahtangga. Macam lambat basuh pinggan ke,terlepas nak sidai kain ke,so on. Kalau anda dapat suami yang memahami alhadmulillah (macam saya) kalau tak dapat yang supportive agak susah

Yelah sekarang semua dalam talian,memang kadang kerja menghadap handphone. Tak perlu laptop canggih dah pun sekarnag kalau nak berniaga. Nak menjual? buka akaun instgram, rajin update content and start selling. Tapi proses nak buat poster ke ayat ayat quote ke,memang guna hp je sekarang dah senang. Nampak dek suami kerja isteri menghadap handphone ,ada nampak papa nak happy ke? hahahahha

Its hard juggling between times,it is hard and sometimes it even get frustrating. All the hours you put into your business,tido paling lambat,bangun paling awal..yeah those sort of stuff. Sampai satu tahap kau pun dah tak tahu apa yang kau buat ni betul ke?bagus ke?elok ke? Haih.. sumpah rasa give up.dan malas nak fikir,i just want to sleep.

siapa kata MLM senang memang tipu. It is your business,you put all your focus and energy.Adakah mendapat pulangan? Dapat,kalau kau rajin. MLM ni ramai orang salah anggap ermasuk la saya dulu pun. rupanya brand macam Tupperware,Avon,Shaklee tu semua MLM. Direct selling yang tak tipu suruh kau melabur duit bagai. Purely jadi ahli ,bayar la jadi ahli tu..and literally starts selling if you really like the product and you know the products are very good. Takdelah kau menipu kata tupperware kau ada kuasa solar boleh memanaskan makanan dengan letak dalam peti ais ,atau lipstik kau ada kuasa boleh mbegbah dna supaya kekal gebu sampai mati. You get what im saying tak.

dan sekarang ni pun essential oil dah femes,dan cakap lah EO young living mahal pasalnya MLM. Sukati kamulah nak kata apa,google ada banyak,pergilah baca. tahu tak France ada banyak ladang lavender,tapi ladang Pure Lavender ada berapa ketul je yang lain banyak hybrid pasal nak bagi bau yang sama je sentiasa,this is usually for Perfume Industry la. Tapi kalau EO Young living ni,bau batch by batch tak sama,pasal YL tak ubah genetik pokok tu (pergi seacrh pasal GMO sana)

ada pulak berlagak kata 5ml lemon dia RM20 je. Hello sayang,EO YL lemon baru RM54* untuk 15ml,celah mana EO kau morah. Erghh. Dan EO YL range harga berbeza ikut material la. Dah lemon banyak,murah la. Ni nak tumbuh pokok Juniper pun ikut musim,ikut suhu,nak tumbuh pun tengok keadaan nak jual satu RM20 ke 5ml? Tak agak agak la logik kau kak. Tu nak mabil minyak Luban tu,kau ingt senang senang nak takik pokok pak arab kat Oman tu. Kena ada lesen nak dapat yang paling berkualiti. Pergi beli yang luban hijau raw punya,tanya 1kg berapa ringgit malaysia. Luban banyak grade tau

Rules FDA: 5% pure EO dalam sebotol 5ml EO kau pun dah consider Pure Essential Oil. Pasal tu ada certain EO yang tulis Pure Essential Oil ada yang 15ml cuma RM30. Selebihnya EO apa wallhuaklam,kau pergi tanya orang yang kau beli EO tu ye

dah la,penat bebel..nak pergi sambung basuh pinggan. hahaahaha

*jadi member dapat la harga ni. Takde obligation kena menjual pun kalau jadi member. Ada orang jadi member pasal nak harga murah je.
Share:

4 ::tingTong:::

جمعه السيد said...


شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف

جمعه السيد said...



شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء

شركة تسليك مجارى بصفوى وسيهات وراس تنورة
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف وشفط بيارات بالدمام والخبر
شركة تنظيف مساجد بالدمام والخبر
شركة الماسة لمكافحة الحشرات بالدمام

جمعه السيد said...


شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالجبيل
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالدمام
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالخير
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالقطيف
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام

جمعه السيد said...



شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام
شركة مكافحة الحمام بالدمام والخبر
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف


شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة مكافحة النمل الابيض بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالرياض