Pages

30 October 2017

MLM?

Siapa nak sangka saya yang dulu anti MLM ,terjebak dalam MLM bisnes. Young Living is a Network Marketing business or yeah,as we called it MLM.

Saya grab opportunity without learning the system first,pasal masa tu bos potong gaji saya sampai RM1k dek kerana saya menjaga suami saya terlantar di hospital early last year. Sejak dari itu I was determined to find another income that can sustain my living whenever bos potong gaji.Hah kau

Memula I didnt know it is an MLM/network marketing punya bisnes..really tak tahu. Orang kata macam tupperware la avon la.. sama la tu direct selling is a network marketing business. MLM yang saya baca memang legit cuma some company manipulate orang cari downline,tunjuk kemewahan apa semua, enticing people dengan beemer la rumah la duit la, not solely selling their products

raise your hand,kalau korang pun meyampah dengan MLM gaya menunjuk kerea la,handbag branded belasan ribu semua? you are not alone

anyway, at first i was kinda shy to posT anything about Young Living Essential oils in my facebook or instagram,dah lama lama as my business starts to take off..i said to myself..you know what, i can totally do this. My commission dah lebih pada gaji sendiri! Woha

Tapi tulah,siapa cakap buat network marketing benda senang buat duit sekelip mata,percayalah itu semua bohong belaka. All i can say it,it requires hardwork,preserverance,dedication,passion and sacrifices. And a good team too. Ada a few times I really wanted To quit,pasal tak nampak hasil. Saya rasa tak nampak pasal saya tak sabar. Saya tak result then and there

Awal dulu boleh nangis pasal takde orang nak beli. kelakar betul. Tapi ada guidance yang betul on how to sell the EOs without overclaiming them, how to approach people without being salesy dan ada few tips lagi.. I managed to really sells.

my upline are super supportive,my team mates pun positives. Im just glad we crossed path. Semua pun wanite, mostly housewives. Working mums like me pun ada. Jadi belilah EO dari kami independent distributor ni, para suri rumah dan working mum yang ingin mencari duit lebih untuk keluarga.hehehehe..

and now here I am, a proud Young Living Independent Distributor! and yes i'm still working full time.. #duakerja hahahahah

BE A MEMBER TODAY,AND ENJOY 24% OFF EVERY YL PRODUCTS

instagram : @chomeloilers

No comments: