Pages

19 April 2014

And April is almost at its end.

Quarter of 2014 is over. Apa pencapaian setakat ini? Ada azam azam yang sudah pun tercapai?

saya ada  (perghhh...kau berlagak)...Takla..achievement unlock la kiranya. Saya target apa yang saya mahu dalam hidup. Saya usaha, selebihnya kita berserah pada Allah.

Antara kemahuan saya (kau gitu...kemahuan kan) ialah memiliki seekor kucing dirumah. Saya tahu suami saya seorang penggeli kucing. Agak menghairankan,memandakan dia ada bela a few tarantulas and a few snakes even. Kucing is adorable u know. Tapi ntah bagaimana dalam diam rupanya dia carikan saya seekor kucing. Cweet cangat. Memang saya tak harap pun dapat bela kucing dengan keadaan dia yang tidak berapa suka kucing dan juga rumah kami flat je pun kan..management marah habislah (shhhh...dont tell the management ok...peace)

                                       
Meet Coco,she is half mainecoon half american curl...adorable kan..rasa nak pijak kasi penyek. Its been nearly two months she is staying with us. And i never feel so complete in my life. You know the sayaing about a home without a cat is just a house. Lebih kurang la.. She is now 6 month of age.


Ini muka orang merajuk...pasalnya haritu kena hantar pet boarding selama 4 hari. Adik ipar saya kawen,majlis bertandang kat KL. Merajuk,dipanggil tak mahu pandang. Ye,kucing pun ada perasaan. Nak bela kucing agak costly juga with all the vaccination,makan dia kalau sakit semua kan. Tapi takdelah mahal sangat..oklah. Area Bayan Baru ni masih lagi affordable. Siapa siapa area Bayan Baru nak hantar cat grooming,boarding or vaccination (they have vet visitation every Saturday) boleh datang ke Petzilla Catstore. Semuanya keperluan kucing. Yay!

Move on to the list is how much I wanna change my car. Kalau baca pos pasal Sloktober adalah perihal kereta ini. InsyaAllah dalam next week dapat lah. 


Kereta kenari ni saya dah pakai hampir 7 tahun. Dari zaman bujang lagi...banyak jasa dia. Kami survive driving in Penang. U know what they say about Penang's driver kan...hahahaha. Tapi Ken (nama kereta saya) ada sikit dented kat pintu. Itu suami saya punya hal lah tu... walaupun saya pemandu wanita saya adalah pemandu yang baik,tidak slow di lorong kanan dan boleh side park belakang dulu tanpa bantuan seperti kereta ford focus tu.hahahaha XD Ken ni bawa kerusi kerusi ikea saya...angkut segala macam barang masa Ziyyad baby dulu masa balik KL. 


This pic was taken on 28/9/2013. Berangan masuk showroom testdrive semua. Start dari haritu saya tanam azam. Waima bukan beemers tapi kalau azam tu biarlah realistik XD . Alhamdulillah ala kullihal.I picked a hybrid pasal harga minyak makin naik so said my sister yang kerja di OnG and with all the price hikes,kena la start jimat somewhere. Tazabar!

Oh ye,Ziyyad dalam pic atas tu bambam sekarang dia dah kurus,hemsem tau (puji anak sendiri adalah totally can)


sejak dia bersekolah dan saya tukar susu coklat dtch lady to susu putih rasa madu, he lost weight. Baguslah turun berat badan,dari di ejek gemuk oleh orang. Pernah dia diejek gemuk kat tadika lama dia dulu, Esok takmau pergi sekolah pun. Lagipun obese adalah tidak bagus. And he also can read in a moving vehicle (totally unrelated story pun disini...hahahah)

All in all, Q1 for 2014 Alhamdulillah bagus untuk saya. Setbacks last year tu ajar saya supaya lebih sabar dan tidak terburu buru. Kalau Allah hendak sesuatu perkara itu jadi,maka jadilah ia. Lagipun manusia hanya merancang dan berusaha,selebihnya tu kerja Dia.

p/s: Tahun ni jga adik ipar saya dan adik  saya sendiri bakal menamatkan zaman bujang. Adik ipar dah,tunggu turn adik saya bulan 6 nanti InsyaAllah. Am so happy for em both :)

p/s #2 : i found out ramai yang still reads about DIY:l abel tu..baguslah kalau ia dapat membantu anda semua. Maaf saya tak ambil tempahan dah. InsyaAllah senang je buatnya. Yang penting sabar :) Maaf juga kalau saya tak dapat nak reply satu satu comment as i am mostly on twitter and instagram nowadays. Jarang buka blog. Majulah DIY craft utnuk kita semua ^_^

3 comments:

Muhammad Taufiq said...

Hi salam perkenalan :) U have a great and nice blog. Do u mind to visit and follow my blog ? awksweetgitu.blogspot.com =) It always open for everybody. :D

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam,

Selamat berkenalan...
hepy dapat jumpa blogger dari penang
jemput join blog saya juga :)
http://aryshafayyadh.blogspot.com/

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)