Pages

18 October 2013

Sloktober..

Oktober is kinda slow to me,maybe part of me waiting for mama and babah balik haji,come November. Boleh dikatakan tiap minggu call setiap anak dan menyatakan khabar. Ohh terharunya. :')

i did get a new job offer,12 minute drive from home..hoi jimat minyak ok..tapi all of sudden,like 3 days lagi nak pi serah diri tempat kerja baru,i decided not to. U cant blame the gemini in me. Geminians are always like this (blame the moon and the stars...hahahaha..bongok betul alasan mu). I still dont know why i turn down the new job offer though..it's a whirlwind at first,now dah macam Gary si siput spongebob dah keadaannya. In Allah we trust! (Beban kerja bertambah,JD saya MasyaAllah punya panjang...)

Ziyyad will be going to a new kindy next year. A private kindy called Nur Cemerlang, English medium kindy. Ziyyad need to step up. for 2 years kat Pasti,progress tu ada tapi tak macam bebudak yang kindy private, where all the kids at his age dah boleh membaca sikit sikit. English tu perlu..pasal asek asek tengok disney alih bahasa..Untungla dulu zaman tgk sesame street takde alih bahasa ni semua.

Ingat nak beli kereta baru.Ingat je pun..ini sama keadaannya macam ingat nak beli handphone baru,last last tak beli pun hah adoyainyapun. Right now antara Jazz dgn Rio..entah i love hatchback..mungkin versatility kot. Maybe Rio...pasal ncap,airbags yadayada all that stuff u can go read in their brochure. Jazz takde..tapi ntah Jazz kereta sample yg comel saya suka tengok. Kalau ada parking sebelah jazz saya akan parking sebelah dia,dan tulis surat cinta dan lekat pada wiper. Jazz i love u. bahahah. Tapi tulah with that amount of money boleh beli better equip car kan why not. Berangan je..poyo poyo masuk showroom,siap test drive kahkahkahkah. Salesman layankan aje..macam la ada duit..hahahahah,sedih,dintis nok.

I dont sew for kedai chomel anymore. Its the time constraint. Kerja saya bukan menghadap komputer je. When it involve sample testing sometime i had to berdiri and walk all day. Letih. Balik perlu bahagi masa pada suami dan anak. Kerana saya isteri dan mama juga pada masa yang sama. Jadi perlu korbankan satu perkara. Jalan ada dua,yang mana priority? tahniah pada wanita yang boleh juggle everything. Korang memang hebat.

Lately i have trouble sleeping at night..what gives? ntah..persediaan nak ada baby kot...jeng jeng jeng..takdelah belum 2 line lagi..doakan saya,amin :)

That's about it.kot.

p/s: Hasbiyallah wanikmal fa nikmal maula wanikmal naseer :)


2 comments:

eka said...

cmna nk leh brhbg trus dgn sis nieh,..

Anasfadilah said...

eka:email pun boleh erni.fadzila.saharudin@gmail.com