Pages

10 June 2013

About..work.

Its June already..time sure flies.

so,apa perkembangan setakat ini bagi saya? Alhamdullilah diberi kesempatan melakukan umrah,walau rasa diri tak layak..tapi atas izinNya dapat juga jejak kaki Tanah Haram. Bukan itu sahaja,diberi kesempatan melawat Al-Aqsa juga.MasyaAllah...kalau ada peluang memang mahu kesana lagi.

will be turning 30 this June..takpe masih nampak muda ada orang kata muka student..wahahaha!matilah pujik diri sendiri XD

and yes a new job responsibilities... walau anjakan gaji tak berapa,tapi pengalaman tu kita kejar dulu.. Memang kerja selalu buat saya termenung..siapa ikut blog ni dari dulu..tahulah ups and downs pekerjaan saya. Memang asyik mengeluh perihal gaji tak setimpal (it is till now..but selagi it pays the bills..yeah..whatever) 

Memang selalu juga tiap kali hujung tahun saya berjumpa dengan bos tanya perihal ini dengan beban kerja baru blabla..ada juga kawan sekerja yang tak faham lagi..tapi biarlah diorang tak faham,bukan tugas saya untuk memahamkan diorang...kamu tak puas hati bukan pada aku kamu lempiaskan marah dan perli,pergilah jumpa bos,lemparkan ketakpuasan hati kamu pada dia.

Apa-apa pun i believe,Allah has reasons for all these to happen. Dia tak pernah sia-siakan hambanya (walau kadang hamba dia suka lupa,buat lalai,endah tak endah... :'( ) . Opportunity tu ada,but you have to wait. Allah is teaching me to sabar..To keep calm,and eventually things will fall in into place. Walaupun nampak lambat terasa lambat,walau kadang tak terdaya lagi nak apply hantar resume kat jobstreet,walau terkadang memang tahap putus asa dah..Mahu tak,am gonna be 30,apa pencapaian hidup? (kita selalu fikir apa yang kita belum dapat,tapi kita tak pernah ambil kira apa yang kia dah ada,dah dapat..Astaghfiruallahalazim)

Tapi jangan..teruskan jalan. Baik sangka dengan Dia..Dia yang berkuasa membolak balikan hati. Dia memliliki langit dan bumi. Kita,ni manusia..tinggal usaha,dan tawakkal. Kita ada perancangan tapi Dia juga penentunya. Walau kadang nampak jalan tu susah,tapi ingat dalam surah AL Baqarah..Allah tak akan membebankan kita kalau kita tak terdaya.. 



p/s: 6 month probation.Banyak nak kena catch up,dan buktikan bulan 12 ni.IsnyaAllah,i will show em what i can do. Lepastu,yang lainnya,terserah pada Allah,tuhan sekalian alam.

p/p/s: kepada yang tanya tentang felt ada jual online..boleh try google as i also couldnt remember the site already.lama dah tak beli kain felt 

1 comment:

Jumria Alimuddin said...

terigt msa time bujang2 dlu...time msi kerja....sya pegang 3 task skaligus...tp gaji tuk 1 task jak...huhuhu...now sya fulltime housewife jak...rindu plak ngan dunia bekerja...

http://jumnutriblog.blogspot.com/