Pages

30 May 2013

30!

Bila dah meningkat usia ni ada sikit gelabah kedut timbul dimuka...saya tak risau kedut. Saya risaukan blackheads yg degil,emm dan juga kedut..fineeeee!

i've been using safi rania quit sometimes juga,saya tiada masalah kulit muka,jadi kalau bertukar produk pun tak berapa nak ada masalah,Alhamdulillah..sebelum ni saya ada pakai produk Hado Labo,tak berapa suka pasal itu mainly utk kasi lembab kulit semata-mata..macam tu je ke effect yg ada?..hahahah


set lengkap safi rania,seswai utk orang nak cantik tamau nampak tua *ehem* tapi poket tak berapa nak besar tak mampu beli SKII atau Lamer (lamer kau hah..) nak beli epyhra tiap bulan lagilah nan hado.

moisturizer malam dalam RM26 siang with spf 20 tu dlm RM23, toner RM13, dan paling best serum dia..serum dia tak ingat harga.tapi best la pakai. Nak murah beli kat Mydin,murah a few ringgit juga. (memang dasar kalau dah murah nak murah lagi...dasarrrr)

pencuci saya guna base gel dan scrub juga dari Safi Rania..suka pencuci muka dia yg gel,pasal lepas tu muka jadi supple,lembut dan lembab.


Oh!saya sangat suka dgn krim bawah mata ni...ni saya tak beli..tak mampu le nak beli, ini pemberian kakak ipar saya,dia mempunyai kulit yg cantik (ini kerana dia rajin menjaga kulit dan tubuh badan ye..tak macam saya) she even teach me how to apply it correctly (kamu ingat main sapu je?tak ok...ada cara nya)


ini khas untuk pori pori saya yg suka berminyak dikawasan hidung..erghh! DEad see facial mud mask tu pakai seminggu sekali je,beli kat Jordan. Yg tulis tulis jepun tu beli kat daiso utk blackheads and whiteheads.khas utk hidung..macam mask kecil comel utk hidung tenene *sound efek doraemon*. Leno tu applied after dah cuci muka,tanggalkan blackeheads guna mask hidung hitam tu,kecikkan pori.


savee mask,RM1 a piece..tgh promo,saya beli 10,baru try yg Milk Sleeping Paper Mask..sangat best!saya suka mask ni..bila pakai kulit sya tak pedih. Ada collagen mask saya beli di Watson agak mahal juga,pakai tak tahan 5 minit,pasal ulit saya jadi pedih! 3D paper mask tu boleh sangkut sampai teling dan terus tutup neck..kalau ikut gambarnya. Savee ni singapore punya produk.


Dan ini untuk badan. kasi lumuq saja..hahahah. Tapi time rajin lumuq la,time tak rajin...emmm hahahah (kena rajin,dan displin...)

I am not the type yang displin dan rajin,sometimes well most of the times i skip all the cleanse-toner-moisturiser process..cuci muka time wudhuk je..boleh? Dah tu macam mana nak cantik kalau malas kan..so yeah..kenalah rajin membelek menjaga tubuh badan. 

orang yang plaing kritikal nak tengok saya setiap hari,siang dan malam ialah suami. Dia itu suka telek hidung saya dan pegang hidung saya dan berkata
 "apa ni kasar,dari jauh dah nampak hitam..dulu sebelum kawen dari jauh nampak licin..sekarang ni muka nampak pucat kusam...dulu berseri" 
hah!tengok,inilah pengkritik tetap saya. Tapi masa bujang apa yang saya tak tepek. Setiap minggu stim kan muka,tanggalkan blackheads,scrub semua tak pernah tinggal. Kalau pegi mana-mana mesti singgah watson beli barang penjagaan diri,kau hah! sekarang..macam..emmm aaa...hahahah XD

Saya juga orang yang jenis suka bermakeup,kadang keluar rumah muka togel,pucat..kalau rajin (kalauu!) BB cream,blusher sikit dan lip balm..dah jalan.mascara ke eyeliner ke blusher ke memang takde,dulu masa bujang rajin la tepek. Mungkin pasal tu muka takde problem sangat...mungkin la.

Mesti.Jaga.Diri.Untuk.Suami!

p/s: saya punya basic skin care sahaja. Ada orang yang lebih detail penjagaan kulit muka,anti ageing cream lain,serum muka lain,itu lain ini lain..sesungguhnya orang itu sangatlah sabar dan berdisplin. Huhuhhu

p/s/s: Ramai yg bertanya mana nak beli iron on paper untuk buat label. Paper tu boleh beli kedai yang jual printer biasa ada satu section jual printer photo paper,online pun ada tak silap. Cer try google :)


No comments: