Pages

22 January 2013

awat hang tak boleh duk sengap..

since having my own kid,tak pernahnya makan di luar aman damai..

kejap kejap Ziyyad would run around,sometime he climb the chairs,disturb kakak cashier,duduk bawah meja,you name it

acap kali aku baca twit orang,

"pasaipa la mak bapak dia buat bodo je kak anak dia memekak?"

"children should be ban in this restaurant la,bising,tak romantik tau nak din din dgn boyfie i *flip hair*"

ye,dan pelbagai lagi cacian dan tohmahan dilemparkan *menangis lari hempas badan ataih katil*

suakan PSP,ipad atau tab? ntah...Ziyyad disuakan PSP duduk tertib sat saja,dan la nak telan nasi sekali dua..aku ikat hang ataih kerusi baru hang ada akai Ziyyad..

hehehe,takdak la ganaih tara tu sekali,saya cuma cakap dalam senyum and gritted teeth 

"balik rumah sat nanti,Ziyyad kena la..tunggu sat na..."

sometime,memang tak larait pun,biaq pi la dia hingaq...hahahah.tak..memang saya biarkan aja.dia penat nanti dia diamlah. XD

p/s:yg selalu duk komplen orang bujang.atau masih belum rizkinya ada anak lagi..dan acapkali mereka ini akan mengeluarkan kata-kata "nanti kalau saya ada anak,saya tak buat la lagutu" i wish u well and good luck :D


{KedaiChomel-Nursing Cover} {Chomel Clippies} {custom-made luggage tags}{Passpocket by Chomel}

6 comments:

Afne said...

sama lah dgn my kids. ddk tertib kt meja mkn utk bbrp minit saja. kdg sama mkn sama main. tp dh biasa so tak heran lah org nk pandang lain mcm. dunia bdk tak sama dgn dunia kita yg dewasa.

org yg blm ada pengalaman ada anak biasanya akan akan fikir yg bertentangan. cer dh lalui, br tau apa yg kita alami ;)

Elyn Sani said...

Wafiq pun sepesen ziyyad, dilla oii! Jenuh la mak dia bwk segala gadget psp, tab nk bg dia diam time nk mkn. Layan 5 mnt, lai berpuluh minit dia pi larik satu restoran ke hapa. Akak kkdg dh x kuasa nk marah. Asal dia x langgar org or buat brg jatuh dh la. Tenaga dia ngan akai byk nau. Huhu

-Sara- said...

ade anak gitulah gayanya kita..ermm

Puan Salmi said...

Salam. Saya dah pindah blog baru. Sudi2 lah follow di fizumie.blogspot.com pula yer.. Love : Mamaa Aliff & Adam

axie04 said...

Setuju sngt. Almira pun Mmg jenis x dok diam, ade je bende nak dibuat, sampai kengkadang tu, terkeluar gak la sore tarzan mama die. tapi dok pikir gak, takkan nak Ikat die plak. Klu Ikat pun ade gak yang x puas hati

Zurainny Ismail said...

Hahaha...dulu anak2 saya pun gitu, especially waktu umur mcm tangga, 3, 2 & 1. tapi tunggu la dorang besar ckit, nak suru pindah meja pun susah! :D Sabo je la ye... x lama lg tu :)