Pages

10 December 2012

Big Bad Wolf 2012


sebelum apa-apa meh la cuci mata..hahahah.

arrived at KL around 12.30am (Saturday) terus pegi BBW dengan adik. I did bring along my luggage bag with wheels. memang tak menyesal la bawa. Penuh beg tu hari.

ingatkan tak ramai orang around 1 am macam tu..tapi giler ramai. Tapi dalam MIECC tu still ok to roam around cari buku. (Tawaf children section 2 kali sementara tunggu nak bayar..the line beratur nak bayar gila..queued up almost 2 hours..and adalah peghak mana cut our Q..jgn buat susah orang nak dibalas tuhan)


sebelum pergi BBW i did made a list of books that i want to buy..seperti rajah di atas..saya mmg berniat nak belikan Ziyyad buku Mr.Men and Little Miss, sekali jumpa terus la borong. RM 5 a piece,kat Borders box ser RM180 if not mistaken.


antara lain buku Ziyyad..buku human body 3D tu last sekali nak bayar baru jumpa,tawaf children's section dekat 2 kali tak ketemu. masa beratur nak bayar memang hampir kecewa. Dalam list mmg ada buku tu untuk beli buat Ziyyad. Niat sangat-sangat. Sampai adik kata pada saya "takpelah,tak rezeki Ziyyad" habis je dia cakap macam tu,saya mcm ternampak kelibat buku biru ada otak, dicelah kotak-kotak yang orang abundant ,capai dan tengok buku tu! ALhamdulillah rezeki Ziyyad. 



These are my books..cook books dan juga buku merepek nak baca gelak-gelak. Nak beli chick lits macam ntah beli nak baca. Dan saya masih ada lagi buku chick lit yang belum dibaca...ahahahaha XD. Buku memasak saya semua hard cover. Nigella punya buku RM30 a piece,same goes to Jamie punya buku. Hardcover bawah Rm30 memang sapu la..tunggu lagi?

so we went back at around 530 am..walaupun queue panjang giler,tapi kudos to all the staff. Sangat helpful sangat friendly sangat awesome la habis cerita. Still can put up a smile tgh pagi buta tu baguslah kan,helpful sangat!


Penuh dgn buku,baju saya letak beg plastik je..no kidding.

saya budget RM300 tapi under budget RM283 untuk semua buku diatas. Sekarang ni masalah dia,rak buku dah penuh. with my books,Ziyyad lagi babah dia lagi punya kitab-kitab...we need expedit. Takpun custom made shelves,pasal ikea takde kat sini.heh.

p/s: tak sabar nak baca buku Mr.Men dgn Ziyyad..hehehehe :)

{KedaiChomel-Nursing Cover} {Chomel Clippies} {custom-made luggage tags}{Passpocket by Chomel}

6 comments:

SOHO Mama said...

I tak pernah pegi BBW....tapi geram nya tengok kawan2 beli buku! I never imagined that I would feel like this towards books...hehe...my hubby is more of a book-person than me.
Ada chan I pegi melawat jugak BBW nanti ni...hmmm :)

Dils said...

Tak banyak craft books ye tahun ni. Nak pegi lagi this selasa tgk sisa2 buku. Ziyyad seronok tak tgk buku? I suke nak tengok reaction budak2 bile I beli buku for them

Anasfadilah said...

dils: yup,craft book tak banyak,yg ada pun bosan..tapi mmg tak looking forward cari sewing boom pun.nanti aku pos gambar muka dia excited mcm mana...hahahah

kak milie:pegi tgk buku,syok ok..salalh satu benda yang kalau beli banyak pun tak membazir XD hahaaha

mariaariffbaby.com said...

beshnya!!

BBW..next year should go ni

Diyanazman said...

hehehe. i heard the q was very long that night. anyway.. miki pun gemar benor buku mr men tu. masalahnya si mak miki yg takde masa nak bacakan. haha

June Lee said...

Hi, I know this is old post but I would like to know how much is the 3d human body book ya? Tq :)