Pages

08 October 2012

Weekend cooks

Yay!already bought the oven, i choose pensonic,mainly because the height :)

tak sabar guna!weekend terus la memasak guna oven, from breakfast to dinner. Semua la baked. Dasarr.

masa beli tu,i lugged the oven myself dari kereta ke atas rumah. En.Anas did told me to wait dan biarkan oven tu dalam kereta,biarkan dia angkat ke atas.

Masa sampai rumah,he called me "macam mana oven?" i said "heee,dah bawak naik dah..heee" he said back knowing his wife punya perangai tahap tidak sabar gedik menggelupuq "abang agak dah..."

hahaha...sanggup weh angkat oven besar pemeluk tu..gagah kekdahnya. Dimana ada kemahuan disitu ada power ali cafe! XD

so back to weekend cooks.



made some choc chip cookies with Ziyyad,he had fun mixing the flour,cracked the eggs and all. Baked garlic rice,roasted rosemary chicken and egg cup. Oh i really love the rosemary chicken. rangup kat luar,juicy kat dalam. the kentang sangat lembut,sedap. all the gravy tu dari ayam. Resipi? mixed herbs,dried herbs,coarse pepper,salt. gaul gaul,perap sejam. letak kentang sekali dlm pan, roast dlm oven 250 degree celcius 1 jam.or sampai ayam masak,nak lebih gelap lamakan la sikit.

suka bila rumah berbau wangi masakan dari dapur,especially masakan oven. Masak dengan oven,campak2 dalam dish,put in the oven and u can go mandi,buat kerja lain,layan suami ehem ehem eh XD atau apa apa la. 

hopefully semangat memasak menggunakan oven kekal tinggi. Kalau tak nanti kena bahan dengan suami..hahaahah XD

p/s:lucky husband tidak makan nasi,so recipe baked or roasted adalah sgt mudah. baked macaroni,baked salmon..oh my!banyaknya idea XD misi utama: red velvet cuppies.


{KedaiChomel-Nursing Cover} {Chomel Clippies} {custom-made luggage tags}{Passpocket by Chomel}

No comments: