Pages

26 September 2012

Baking!

selalu kalau tengok channel 703,707 or 706 (kalau tayang bab masak memasak) , saya adalah teringin nak oven. Kalau kat rumah mama,boleh la buat Pavlova ke biscuit ke,egg cup ke...ada dalam blog ni saya buat,pegila search je.

tapi rumah saya takde built in oven,memang nak sangat ada,tapi jangan cerita yang takde. takde built in oven kita beli electric oven je sudah. :)


i did some survey juga..harga dalam range below RM300. Bila search google,Pensonic tu la on top of the list,second maybe TRIO,bentuk dia tu cantik kemas.Mistral tu mcm hmm besar ni..tapi bentuk tak cantik. Pensonic and TRIO buatan Malaysia (rasanya TRIO tu imported barang dia dan letak nama dia tak macam Pensonic) Mistral is from singapore. Harga diatas adalah di Jusco ye.

Husband mencadangkan to scour kedai letrik kat batu maung tu,apantah nama dia lupa dah for a cheaper price :)


oven belum beli,dah beli remekins dulu. Dasarrrr! kat Daiso je. Tapi make sure kat bawah dia ada tulis utk oven and all,kalau tak,nangis. My remekins karer pink...ingat nak ambil yang oren,tapi tadek la lak kan utk oven ke apa ke. Nanti boleh buat Souffle. Haa tak menahan nak buat souffle katanya..

The last time i baked was on 2010..hahahaah...adeh.

Resepi Egg Cup , Pavlova , Choc Chip Cookies dari saya :)

p/s: need to organize the kitchen,lepastu nak beli baking tray,cupcakes tray..lallalala!so want baked salmon with white chives sauce,lepastu nak masak RV cakes,lepastu,lepastu,lepastu....hahahaha!


{KedaiChomel-Nursing Cover} {Chomel Clippies} {custom-made luggage tags}{Passpocket by Chomel}

3 comments:

Ms. TaroAthirah said...

Ni boleh buat panas2 sekali ke? Oven n microwave oven lain eh? Nak beli jugak tapi yg bawah 300 cap butterfly adalah kat care4 alamanda ni

Anne said...

hello..singgah sini. (^^) selamat mem baking ye.

Rina said...

baca dengan nada excited