Pages

05 August 2012

Grilled Seabass and Air Assam (recipe included!)





seperti biasa hujung minggu,akan berbuka dirumah mak (mak mertua..tapi mak saya la jugak kan..heee) , My mak teh decided to have grilled seabass for berbuka. Sedap habaq hangg..

The seabass was grilled,with sos ikan bakar..you can find it at mydin..sos dia memang sedap! Oh ayah Jatt (my brother in law) yang bakarkan ikan tu..dulu dia tauke keli d'bakar di pasar ramadhan..untung meniaga bulan ramdhan ni...heee

paling best cicah air assam,air assam ni banyak version.Ada version 2.0,3.0.. (ini semua salah bersih 3.0 yang kotor..propah sangat kan iklan nak dekat pilihanraya ni..korang pegi tengok sendiri the real deal dalam youtube yang media massa tak tunjuk dan pergilah nilai..eh sempat je nak selit agenda kann..hahahaha XD)

so tanpa membuang masa,kita pilih Malaysia,eh kan nak pilih singapore plak kan..eh melalut lagi.



sukatan?ikut suka korang...nak pedas buh la cabai lebih..tamau pedas buh cabai sikit..semua ikut rasa sendiri.

Letak semua bahan-bahan diatas yang telah dipotong kedalam blender,and blender away! Blend kasar-kasar,jangan halus sangat..apa barang air asam hancur kan..hehehehe

last sekali letak sikit perahan jus limau nipis :)

makan ikan bakar,dengan nasi panas cicah air asam je pun boleh menambah nasi okkk!hahaha..


minum pulak sirap sarbat chowrasta kan...ok siapa terliur saya tak tanggung..hahahah

selamat mencuba,semoga Ilmu hari ini dikongsi bersama dan diberkatiNya,InsyaAllah :)

p/s:siakap,kerapu,pari bakar.....fuhhh!memang la terbaik!


{KedaiChomel-Nursing Cover} {Chomel Clippies} {custom-made luggage tags}{Passpocket by Chomel}

1 comment:

-Sara- said...

sedapnyaaaaaaaa :)