Pages

31 August 2012

gemuk dan suami lari

one night after getting Ziyyad to sleep,husband and i was having a chat..

Husband : sayang tahu tak,tadi kawan abang pi pukul sorg mamat ni duk kacau bini dia..sampai pi klinik emua,tapi orang cerita,bini dia sibuk duk layan lelaki tu.Lelaki tu bujang.Lelaki tu memula tak mau,tapi selalu duk layan bagi makan la apalaj mana tak syok.. 

Yang lagi satu,kawan pak xxxx kawen nombor 2...tapitulah isteri first janganlah salahkan orang ja,kena tengokla juga diri,badan gedempai,laki balik selalu nak marah marah je,suami balik kerja muka masam..datang perempuan caring tanya awat muka masalah ja,nanti suami pun syok la kat perempuan lain

Saya : *lantas memotong* ooo badan isteri tak cantik terusla cari perempuan lain,macam tu?

Husband: taklah..tapi isteri jagalah penampilan,kasi elok,dulu sebelum kawen badan cantik,lepas kawen menggelebeh..dah tu cakap tak pernah nak elok,kasaq dengan suami..kalau ada perempuan lain caring kat dia..macam mana?

Saya : Masalah dia bukan pasal isteri tu gemuk,kenapa isteri saja nak kena tanya suami bila balik kerja "kerja mcm mana bang..?" kenapa suami tu pi tanya isteri dia "awat muka masam ni sayang..kenapa marah-marah?" Tak boleh la harap isteri je tanya suami..dua-dua kenalah duduk berbincang..kenapa perlu luah masalah kat orang luar? bukan hal rumahtangga kena simpa suami isteri ke?

at this point of conversation,ada argue sikit,dan saya drama,dan merajuk..eh padahal takde kena mengena pun dengan saya..dasar kaki merajuk mmg macam ini (tak hairanlah Ziyyad dapat this part of susunan ATCGGTCGC yg macam ni gaya,is spells gen kuat merajuk mcm mama)

so husband did pujuk..dia kata "kalau abang tak sayang,sayang..abang nak sayang siapa?" we hugged  and...eh eh over kan nak tahu semua hangpa niii.....haip haip

sometime i did marah-marah kat rumah,yelah penat kerja opis semua balik basuh pinggan etc etc,tapi kenala juga kredit dia,as pagi-pagi siapkan ziyyad to school semua..tapi tulah bila otak penat,tak dapat pertimbangan wajar.. tapi in the end,hsuband always..always asked kenapa saya marah marah...vise versa

selesai masalah sama-sama...tapi tulah.

masa raya cuti seminggu tu,banyak cerita penceraian yang saya dengar. Ada lakinya ceraikan isteri dia,nak kawen dgn perempuan umo 50 tahun plus-plus,ada lakinya nak kawen muda pun ada...sebab apa becerai ini bukan urusan saya..

tapi tulah kalau alasan isteri gemuk,muka masam selalu marah-marah itu bukan alasan kukuh nak kawen lain,isteri gemuk,suami pegilah ajak ajak isteri ke gym bersama,diet bersama. kulit kusam ke isteri tu,suami belilah barang sekotak dua epyhra ke..eh. Tapi tulah perkahwinan,perlukan 2 orang,tapk perlu orang ketiga errr kecuali kounsellor perkahwinan la..eh

tapi ada pula isteri bukan main cantik,taukey saloon..badan A tiptop tapi pon suami duk galak cari perempuan lain..mana salahnya,apa punca saya pun tak tau (isteri queen control ke,suami byk duit sgt ke..ntah la)

tapi tulah,doa lah semoga perkahwinan kekal bahagia dan aman tanpa gangguan makhluk..kita berdoa dan merancang,Allah jua sebaik baik penentu.

update: tapikan rasa macam kesian tau,kalau katalah tak mampu nak beli epyhra,nak beli herbalife,nak beli alpha lipid,nak beli clinique ke SKII ke...macam mana nak cantekkkk!


p/s: selamat menyambut kemerdekaan yang ke 55 Malaysia! harap orang malaysia tak buang sampah merata-rata lagi.eh

p/p/s: saya juga normal,ada ups and downs.tak la perfect tiada cacat celanya. masih lagi dalam proses pembelajaran yang tak pernah habis..eh lapar la pulak.tiba-tiba

{KedaiChomel-Nursing Cover} {Chomel Clippies} {custom-made luggage tags}{Passpocket by Chomel}

1 comment:

mariaariffbaby.com said...

i love this entry! agree ..why man bila wife dah tak cantik..dah gemuk, tak nak kasi moral support dari segi fizikal and mentak to change it back before married.

kekadang emo gak!