Pages

12 June 2012

tentang tudung

lately saya tengah cuba pesen tudung baru,dah lama bagi orang lain lah tapi..hahaha

bukan apa,saya sebenarnya pemakai tudung satu warna,dan warna tersebut ialah hitam. 99 % simpanan tudung saya ialah hitam. Sampaikan ada stranger tegur saya "awak memang suka pakai hitam ye?" -_-"

ye,sangat gothic ye pesen mak ziyyad ni (gothic sangatttt)

setiap tudung yang saya pakai,syarat yang diletakkan oleh husband saya "labuhkan tudung sampai ke dada"

tapi saya ni bukan lah stock stock ustajah pilihan...hahahah


tudung shawl, shawl tu adik saya dari kelantan belikan.Patut saya pakai masa abang saya kenduri kawen tu hari,tapi saya tak pandai nak lilit..lama-lama rasa nak try,baru belajar. (Ziyyad apparently is a dinosaur in this picture,when asked kenapa tak senyum he casually said "Dinosaur tak senyum lah mama"..ye lah nak,i still love)



tengah hot tatkala ini,tudung bawal 3 tone,say apakai bawal bidang 45..many asked me,how i wear it and nampak labuh ke dada (some say im petite..which is tak petite,i am huge..hahaha,tapi takpe terima kasih :D)

so how do i make tudung bawal bidang 45 menutup dada?

Lil cute MissDena teach me how,pakai tudung and cover your chest. Yang penting pakai inner! pasal bawal agak jarang,tak pakai inner nampak leher..which is apa pint pakai tudung kalau nampak chest and leher,and susuk tubuh and u know lah the drill bila tutup aurat

takpe pelan-pelan tutup,sikit-sikit lama-lama kena kapan..eh eh,mulut kau,jahatt XD

kepala berhijab,tapi mulut tak hijab hati tak hijab pun macam apakahhhh?!!! kann

apa pun bersama lah kita ke arah yang lebih diredhai Dia :)

p/s:shawl,tudung bawal RM10/selai..gembira pasal tak mahal macam tudung instant..hee





{KedaiChomel-Nursing Cover} {Chomel Clippies} {custom-made luggage tags}{Passpocket by Chomel}

2 comments:

Ms. TaroAthirah said...

i got more than ten colors of tudung bawal. lawa. boleh beli satu kodi lagi nanti. oh yes. hari tu kat kelate beli 2 3D tone. jangan merah. pioneer okeh kat putrajaya. Lol

Anasfadilah said...

tirahhhh!!!! u no fairrrrr! i want 3d tone jugakkk!