Pages

24 March 2012

Dinosaurs.

When i was kid, im really inti dinosaurs.Dalam darjah 5 and 6 macam tu tak silap.

Masa tu saya duduk johor,oleh kerana minat,saya ada kumpul magazine Dinosaurs by Orbis play and learn. 


this is exactly the magazine that i once collected. Siap ada 3D glasses lagi.Awesome childhood memories. And also,in every issues akan bagi satu glow in dark Trex punya bones. U have to collect em all,to build your own trex.

bila dah besar ni,dah jadi mak orang pun..i want Ziyyad to know juga all baout dinosaurs. Well yes beside trucks,aeroplane semua tu..heee


Well,these is some of Ziyyad things to learn alla bout Dinosaurs,a book and some dinosaurs figures. Sambil tunjuk bentuk bentuk dinosaurs tu semua,kita cari dalam buku bila zaman dia tinggal,apa dia makan,dan tentulah apa nama dinosaur tu.

Nampak tak little flashlight with triceratops tu,tu sebenarnya macam shadow play,malam-malam,gelapkan bilik,buka la torchlight tu,nanti it cast the shadow of the triceratops.Kinda cool. I bought it a Jusco for RM20 if not mistake. Ada dino lain gak,kita boleh cabut dan pasang kat depan torchlight tu.


Nilah rupanya Dinosaur Torch dalam pakej asal.

The first time i saw this thing kat tempat permainan tu,teruja abes.hahahaha. Biasalah,dalam soal ini,mak je yang hover.hahahahaha! XD

Maybe next kita boleh belajar pasal planet pulak kan Ziyyad,boleh la mama beli Planet torch plak...hahahaha!

Learning should be fun,both parents and kids :D

p/s: yang tak bestnya,while he was playing with his little dino figurines dan meyepah,saya terpijak tanduk triceratops,adalah rage! tahu tak..huhuhuhuh


{KedaiChomel-Nursing Cover} {Chomel Clippies} {custom-made luggage tags}{Passpocket by Chomel}

No comments: