Pages

02 January 2012

He is gonna be 4 tis year.




Isn't he a big boy now, *sobs,cries* 

eh takde pertandingan anak comel naik pocket bike ke?nak masuk ni?trolololol XD

apa pun this year Ziyyad will be going to preschool,tapi pergi tadika PASTI ajelah, RM45 a month. Tupun babah dia cadangkan hantar sejam je pagi..belajar tulis-tulis,baca doa semua. Lepastu hantar rumah pengasuh balik. Nasib la waktu kerja babahnya flexible.

Doa yang dah dihafaz Ziyyad Alfatihah,doa makan,doa tido. Zikir biasa tu bolehlah.Bila kenyang cakap Alhamdulillah...macam tu lah. Ambil wudhu pun dah tahu tertib,hari tu he corrected while i was warded due to appendicitis,asking why air tak diratakan kat tangan.My hand was dripped thus making the air wudu tak sampai...budak-budak baya dia memang macam spongebob.Serap aje semuanya.

Year 2013 barulah nak hantar dia ke preschool yang lebih serius.InsyaAllah :)

Harapan mama macam biasa la Ziyyad,

Jadi anak yang soleh,yang berguna pada agama.Menjadi anak yang cerdas dan cergas selalu,taat perintah Allah dan Rasul.Baik pada kedua ibu bapa. kalau mama dah tua jangan campak rumah org tua tua XD

p/s: i will be on Mc till Wednesday. what a way to start my 2012 ye..heeee


{KedaiChomel-Nursing Cover} {Chomel Clippies} {custom-made luggage tags}{Passpocket by Chomel}

3 comments:

aZeeMaH said...

mu'az pon masuk preschool PASTI jugak...hahahha...tp kat kl kan...250/month termasuk transit....fuh!fuh!fuh! ***pitam mak pak dia***

nnt upload gambar ziyyad pakai uniform ijau kuning + ketayap kuning ijau jugak...hehehheeh...lalallala

A said...

Salam. Perkenalkan, saya Salwa. Ziyyad pernah "warded" di HOPE sama dengan anak saya, Adam Hakimi tahun 2009.

Nak tanya sikit. Saya sedang mencari pra sekolah berasaskan Islam untuk anak lelaki umur 5 tahun di Pulau Pinang (kami tinggal di kawasan Bukit Jambul).

Puan tahu pra sekolah mana yang OK?

Terima kasih.

Anasfadilah said...

A: tak payah la puan2 malu la saya,panggil dila comel pun ok...hahaha.

kalau nak yg bedasarkan islamic samaada Nur cemerlang ataupun apa eh lagi satu lupa plak.area bukit jambul juga.

setakat ni review bagus Nur Cemerlang la,speaking medium dia english,siap ada ajar solat semua :D