Pages

13 December 2011

putus asa la macam niiii



bila tengok orang lain dah start jahit nursing cover,aku rasa nak give up..ntah hapa hapa.

bila dah kerja ni susah nak tumpu pada side business yang satu ini.Banyak idea nakl buat,nak buat produk baru..tapi bila tiba weekend adalah susah nak laksanakan plan.maka tinggallah plan dalam kepala je.Tak terluah menjadi satu produk pun.Weekend aku rasa nak rehat je setelah hari weekdaysnya bekerja dengan teruk

susah nak cari masa bila semua kena bahagi ikut hak.Paling hak mendapat perhatian aku tetulah keluarga.Terutama anak dan suami (tengok tu anak come first...hahahaha)

sangat envious bila tengok crafters lain menjahit dengan kemas dan cantik..jeles betul...rasa nak give up bila tengok produk sendiri yang macam tak boleh nak campete dipersada kraftangan malaysia (persada kauuu....a'ah yelah)

mana hilangnya semangat menjahit aku ni?mana hilangnya semnagat nak sama-sama bersaing dengan crafters lain.Aku pun nak buat yang terbaik juga.

Rasa yang kurang enak,seperti makan nasi basi kekdahnya.Tak sedap.

Rasa sila hilang,rasa yg tidak enak tidak perlua ada. Semangat untuk bersaing,semngat untuk menghasilkan yang terbaik perlu ada.Tolonglah sapa-sapa datang sepuk belakang ni,kasi semangat balik sekaligus menghapuskan rasa-rasa kurang enak ni.

Hiyearghhhh!

ada kain baru di kedaiChomel Japanese Cotton semuanya.RM40 saja untuk sehelai  Nursing Cover.Siap upah :D
  

p/s: Mesti.Rajin.Mesti!





{KedaiChomel-Nursing Cover} {Chomel Clippies} {custom-made luggage tags}{Passpocket by Chomel}

2 comments:

Dils said...

aww. I think you are just tired. Just take a break.

isabelle said...

u just need the mood. tunggu la seminggu dua lagi, ok la tu