Pages

31 December 2011

2011,saya hilang satu organ

on 27th od December,i was having a bloated stomach..so bloated even minyak yuyi cap limau cant make me kentot.

Susah nak kentut,susah nak berak...perut kembung sangat,sebenarnya masa balik kerja i feel weird kat perut. Macam,kenapakah perut aku sungguh buncit hari ni? (selalu pun buncit tapi tak sebuncit hari tu XD )

malam tu i tot,lepas letak minyak,husband urut kaki semua,angin boleh keluar tapi memang tak boleh kentut. ya Allah kentut tu nikmat sangat tahu ke kawan-kawan? Lepas tu i have a fever,demam menggigil. Teringat deman gigil gilagila ni masa tahun lepas ke denggi. I said to myself "haih,janganlah denggi lagi,tak sanggup la minum air pucuk betik lagi" (pucuk betik muda+ air+kisar,tapis...minum airnya,untuk naikkan platlet darah) the taste is,horrible!

husband gave me some paracetemol to ease down my fever.Kesian dia malam tu,frantic+risau tengok keadaan isteri dia,pasal badan saya sejuk,dia demah dgn hot water.Tapi tangan melecur pula terkena air panas,kasih sayang suami,jelas terasa (before im hahing a fever and shivering tu did asked him "abg,sayang dila tak?" ) mengada,i know...hahahaha

on 28th of December,decided not to go to the office,still nausea and drowsy. Pagi tu straight pegi klinik dulu,Dr cek air kencing semua takut air keincing kotor,lepas tu dia tekan perut,belah kana memang sakit bila tekan macam perut kulit nak terburai rasanya. Terus buat letter masuk hospital.

dah dekat tengah hari,i am still not taking my breakfast,masuk hospital, Dr Yeoh checkup lagi..memang sah appendiks,at 3.30pm macam tu,terus operate,pasal peurtku memang sahih kosong dari semalamnya,wuwuwuwu. kelaparan yang amat sangat pasal after operate selama 48hrs still kenot eat.

that night jugak my mama and babah,shoot pergi penang with my sister and her friend. And malam tu jugak depa balik as tomorrow morning kena pegi Kelantan. Mama dan babah sedaya upaya,susah payah..syurga tempat meraka ya Allah..(maybe Isnin come back here,i told not to,pasal menyusahkan aje..kesian depa baru balik Kuching,pi penang pulak..pi kelantan..nak adil dengan semua anak-anak walaupun dah besaq dongga hatta ada yg dah kawen...heeeee)


my lil swollen appendix. geli plak aku nengok lama-lama.hahahahah XD

31st of December ,hari ni baru discharged. Perut still pedih but yeah im recovering. Thanks for the doas thru twitter and fb.. :')

what a way of ending my year eh...hilang dah satu organ,walaupun Dr kata tak penting,tapi aku yakin setiap ciptaan Allah tu ada gunanya :D

Happy New Year semua , semoga kita sentiasa dalam rahmat dan barakahNya :D


p/s: husband said to me "nanti balik rebus appendik tu buat minum" yeauch! his kidding u guys.hahahaha. Terima kasih suamiku kerana selalu ada di sisi oxoxox


{KedaiChomel-Nursing Cover} {Chomel Clippies} {custom-made luggage tags}{Passpocket by Chomel}

5 comments:

Nadiah Sidek said...

get well soon dila! err..Dr bagi bawa balik ye appendix tu? macam ngeri pula :p

Awok's Kiter (SyaAz) said...

Salam...

dah agak mesti kena appendik... sy kena masa umur 12 tahun... lagi sebulan nak amik upsr... kna pon sbb mmg suka bangat makan pedas+cili... Alhamdulillah dah sembuh n bleh mkn pedas balik hehehe

anyway, get well soon... :)

erlyda said...

get well soon dear :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku hr tu pun doc ckp appendiks jugak tapi rupanya ectopic pregnancy. tahun 2011 aku hilang satu tiub fallopio..huhuhu

Anasfadilah said...

elissmie:sorry to hear,harap bertabah ye eliss.sedih plak aku dengar...