Pages

21 July 2011

"Cik Erni tarik nafas"


it was 11pm..it was late i know..but i have to update my blog for the sake of KedaiChomel

in between yawning and teared eyes because i yawn way to much..i heard a commotion outside my house ( i live in a high rise building)

bunyi benda pecah,at first aku rasa mungkin ada org gaduh baling pinggan mangkuk. The second one bunyi lagi kuat,so i ran to the balcony..and saw blok depan rumah,rumah tingkat 3 juga,white smoke coming out from the house,dan ada beberapa orang tengah padamkan kebakaran.

Frantically i called 999. This is not my first time calling em..but still i tremble and i cant breath right...screw u panic attack!

so yeah i phoned 999,minta bomba...tapi nak minta suh panggil bomba aku adalah tak boleh bercakap jap..ambil nyawa (tarik napas la)

so this kind guy at the of the line said

"Cik Erni,tarik nafas ye..ini berkaitan kebakaran di Sg. Ara ke?"

and i said yes,di Acresville..phewww lega,nasib dah ada orang call

and yes,apparently my name is in the system,no prank call using my phone now...hahahaha XD

malam semalam dah macsm apa,kat parkir ramai orang turun...ada yang turun selamatkan diri..takut api sambar rumah atau apa..dan sudah tentu ramai spectator.

quite a night semalam,and Ziyyad terbangun tido nak tengok bomba punya pasal.He literally jump out of bed upon hearin bunyi siren and suddenly sang

"Rumah terbakar panggil bomba,bomba datang berlumba-lumba...." -_-"

jadi moral dia ialah..

Tak kira lambat manapun anda melihat sesuatu hal kecemasa be it accident ke kebakaran ke mahupun ada orang kena pukul,ragut atau dera atau apa saja yang tak melanggar norma hidup seharian TELEFON PIHAK BERKUASA!

just dot stand watching and said

"ehhh kesiannya"

totally not cool ok,kita tak tahu hari kita bila..kang time kita takde org peduli..baru la sedar..it's karma and karma is a bit*ch.

Talian Kecemasa (bomba/polis/ambulan): 999
Talian NUR (permasalahan sosial) : 15999






No comments: