Pages

03 June 2011

Rumusan minggu ini


1.Ziyyad has been hospitalised last week due to infection in his intestines,demam panas and muntah muntah,tapi Dr kata memang musim,Ziyyad ok sikit yang lain banyak jangkitan kuman..tapi budak-budak,nama je sakit...dengan dripped dengan tiang dripped tu juga di anak berlari kehulur kehilir nak berlari macam apa je..kita yg risau duk ikut kehulu ke hiliaq..gugugugu

2.Ziyyad dah sembuh semua,hari Isnin dah kuar spital,anak pengasuh pula dudduk spital tak keluar lagi.Deman panas dekat 40oC tapi dr still tak tau punca,anak dia ada di GH penang..Seeing how privileged my kid yg dapat gi spital swasta,aku insaf doe..masuk wad paed GH hati aku sayu..budak sekolah rendah duk satu wad dengan baby..sakit bercampur-campur duduk wad sekali...it is heart wrenching seeing baby dengan tiub kat hidung semua...huhuhuh

marilah kita apply medicard prubsn...eheh iklan.i know bukan semua boleh bayar tapi kalau ada duit sikit tu labur la kat takaful macam ni. :)

3. Husband la sekarang jaga Ziyyad kat rumah as saya susah nak dapat cuti..so yeah..I thank u husband for the time and effort. kemungkinan minggu depan pun husband will continue jaga ziyyad. Semalam dia pi keje sat angkut pi sekali dengan Ziyyad...hewhewhew

4.Lately time lunch saya suka merempit ngan moto kawan kerja saya...hahahaha!pi makan cuq cicah kat chowrasta.hehehe...im glad that i have some friends i can hang out with..sometime lepas balik keje lepak queensbay...memandangkan rumah satu jalan,jadi detour la sat ke queensbay.hee

5.pasal adinda evans?hmm malaih nak cerita.doa semoga tiada kita ada keturunan kita jadi macam tu..doa banyak-banyak.Raising kids these days memang mencabar.i raise my concern kat husband masa mengandung..about my fear raising kids these days..Husband said "kita sama-sama jaga,kita doa banyak-banyak kat Allah" memang doa tu tak pernah putus.untuk Allah mengurniakan anak yang soleh dan solehah,taat dan sebagainya..

6.i m having a throbbing headache,kepala macam nak terbelah 2,tapi pegi keje still as boss said i edi cuti banyak..(saya MC bukan cuti suka suki :p )

ok,tu aje,take care peeps :)

p/s:banyak pula org ngandung bulan ni,congrats ye korang..bila lah aku nak folo suit..huhuhu



No comments: