Pages

23 May 2011

Ziyyad on potty training


Ziyyad has been diaperless since last week,baru je lagi kami train dia doing nature works kat toilet

tapi malam nak tido still pakai diaper la

ziyyad pakai diaper xxl, the biggest in its class...susah nanti kalau makin besar..nak guna pampers orang tua ke kan..so yeah..kami ajar dia kencing dalam toilet

tapi tulah we teach him kencing je baru,berak belum lagi (oh waiii im telling u this.. ~_~")

apa-apa pun semalam,as i was peeing kat toilet lagi i know ziyyad nak berak..i said to him " tunggu mama sat,mama nak kencing dulu.." eh..like berak can hold lah kan...hahaha

so after quickly finishing my work,i search for ziyyad..i shout his name,cari belakang sofa as he always berak kat situ if he is on diaper

then he yell back in the bathroom dalam master bedroom..dia berak dalam toilet lah!!

so pandai this lil kiddo...i was beaming at him. bagus! tak terberak di atas lantai atau karpet atau sofa. Fewww!

oh,while all these happen,En.Anas pegi reunion sekolah dia. heee

but the thing is...kami belum beli lagi pottie untuk Ziyyad..heeeeeeeeeeeee ~_~"

hahaha...macam lawak je aku cerita anak berak kencsing smeua kat sini,maaf lah kawan-kawan,teruja punya pasal..ingat senang ke nak pottie train anak?mencabar juga tapi sabar tu penting :)

p/s: masa ziyyad diaperless ni,kami selalu tanya Ziyyad "nak kencing tak?" every 5 minutes or so...sampai dia kata "mama..ziyyad nak tengok TV dulu nanti nak kencing ziyyad habaq la" hee,sorry la Ziyyad mama risau je.




4 comments:

Arin said...

it seems zara dah ready to be diaper-less..sebab bila dia pakai pampers, nak terkucil and dia kaan jerit " ma, adik nak cin cing" . but i guess, mak dia ni yang lom ready atau erti kata lain malas.hahhaha.but this year gak b4 dia cecah 3yrs kena ajar dia diaper-less.

mar!ahaf!z said...

risau nak bersihkan lantai, setiap 5 minit tanya ye? :P

aritu anak saya pun sama.. now dia dah ok.. jalan2 pun tak pakai diaper dah.. :)

Dils said...

Hahaha. Mesti die rimas. Kenapa la mama aku nii.. agaknye die pikir

Dong_Sanchai said...

bagusnya ziyyad, uwa..bile nak start nii...congrats jugak mama ziyyad. ;)