Pages

23 February 2011

Mama mana?mama?


since dah start keje,every morning Ziyyad cari saya dan menangis.

first day start keje,he tried to find me but to no avail tak jumpa,when he asked his dad,babah dia kata "mama pi keja"

so dia cari saya di bilik jahit,where i usually work for the past months,tapi pun tak jumpa.

he hug my bantal sandar and cried a bucket

i miss u too sayang

pasal tu walaupun mama penat kerja tambh dengan malam menjahit semua,i spend some time with you,kita baca buku sama-sama.

main car sama-sama

main aeroplane sama-sama

tapi kan sayang,lain kali jangan koyak buku cerita tu nak buat plane tau.itu buku cerita nanti mama kasik kertas lain ye -_-"

he already tore 2 pages from his aesop fable story book,and when asked why,he happily said "nak buat aeroplane nak main ngan mama!"

gugugugug

just yesterday i was in the bathroom,heard this conversation between his dad

Ziyyad : Babah nak susu!! *grumpily*

Babah: Ha..cakap lembut-lembut...

Ziyyad: Lembut-lembut!

gugugugug

mama di abantai ketawa dalam bilik ayaq,awat la mulut cepat sangat menjawap ntah...hhahahah

p/s: am so missing blogging.i miss u guys too.heee. Tingkat prestasi elakkan kontrovesi ye semua.hoh!






2 comments:

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

salam....

kina singgah sini... ala cian ziyyad kena tinggal dgn mama.

sebagai mama mesti kita sedih nak tinggalkan anak walaupun kita nak pergi kerja. tapi nak wat mcm ne kan? kena tinggalkan jugak lah tuk cari rezeki....

Jiji said...

Muahahahahhahah my 1st laugh since yesterday.