Pages

31 January 2011

boleh kaya ke?


sejak berita harian keluarkan berita pasal blogger boleh jadi jutawan,ramai set up blog dengan harapan jadi kaya.

tapi rasanya kalau ramai sangat dah ada blog,lambat sikit la kot gayanya nak jadi kaya.

macam aku yang biasa-biasa ni,takat tambah duit poket beli minyak bolehla..

sape yg dapat buat ads job dari nuffnang ke advertlets ke innity ke mungkin kaya la dari aku yang biasa ni

semua rebut-rebut nak kaya duit eh?

aku baru terdengar satu ceramah dari ustadz Muhammmad Kazim,katanya

"kita sibuk nak upgrade kereta,tambah eksesori kereta,sport rim baru semua baru,tapi solat kita tak eksesorikan dengan solat sunat semua"

maknanya kita sibuk sangat dengan dunia ni,sibuk benar nak senang nak duit berkoyan-koyan

aku masih ingat pesan ini

"kamu adalah apa yang kamu kerjakan"

kalau kerja nak duit aje,memang Allah akan bagi kita duit,kalau kerja nak cari duniawi aje memang duniawi ajelah dapatnya,kalau kerja cari redha Allah,InsyaAllah jumpalah redha Allah tu nanti.

tapi sape tak nak senang?sape tak nak duit?aku pun nak pe.give me more money please...tapi tulah

hidup ni kena wassatiyyah. Moderate and balance orang putih kata :)




{KedaiChomel-Nursing Cover} {Chomel Clippies} {custom-made luggage tags}{Passpocket by Chomel}


6 comments:

Fid said...

salam adik
cheewahh ingat nak komen kat twitter tp macam lemas je nak taip dr henpon hahaa...ok bab bley ke kaya nih??
kalau takat tulis blog nak dapatkan duit ada ke org nak baca?
huhuhuhu......semua kena mulakan dengan ikhlas la kan..

apabila semua orang ada blog..siapa nak baca blog kahkahkahkahkah..semua pakat update blog saja...bacanya idak kihkihkih

!Nt4N said...

ye la makcik..aku pun pelik ngan org2 yg kaya ni..da kaya tu da lakan..ni mcm kera dpt bunga pulak..beli handbag beli kasut beli baju mcm esok nak kiamat..pastu tayang2 kat blog..mmg la kita yg tak berapa kaya ni tengok rasa geram tp jangan la sampai over sangat..

esok2 masuk kubur bawak sekali ke handbag, baju, kasut semua tu??

CuppyCakeMommy said...

kita geng..blog sekadar dapat duit beli minyak saja..kadang2 klu malas menjelma minyak makan je mampu..hahah..

Normaliza said...

Salam,

tersentap kejap dgn ayat ustaz tu. memang betul pun..duk fikir nak upgrade yg dunia je sampai membelakangkan yang akhirat..huhu

9w2ayn said...

saya setuju dengan statement.. hidup ni kena wassatiyyah.. hehehe..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nak beli coach mana pulak yer lepas ni..hahahaha.opss..lariks.

tak mampu lagi , belog baru nak merangkak :p