Pages

23 December 2010

rambut luruh macam musim luruh


aku rasa memang semua perempuan lepas ada anak ada masalah rambut gugur..my hair for example,memang la gugur dan rasa macam next week akan botak dah.

tak suka bila baru lepas sapu/vacuum rumah,esok penuh balik lantai dengan rambut..bukan takat lantai,atas katil,dalam katil ziyyad,kat dapur,kat toilet tu jgn citerlah,kalau dikumpul seminggu punya rambut gugur boleh buat mini toupe ala samy vellu punya rambut...hahahaha!

i use dove hair fall solution shampoo,tapi tak berkesan sangat..nak tukar syampoo selalu macam lagi rosak je rambut nanti with all the chemicals kan,Pantene? jangan la suruh cuba lagi nanti lagi gugur,my hair tak ngam dgn makcik Pantene

solution?

at first i used virgin coconut oil. memang buatan orang kampung,botoi dia takdak label apa.Pakai memang berkesan,tapi aku tak suka kulit kepala jadi berminyak walaupun aku guna beberapa titis je dan gosok kulit kepala. Bau dia mild,sedap juga,tak la busuk. kalau tengah gatai kulit kepala,buh sikit kat kulit minyak ni memang rasa sejuk jee

tapi berminyak kulit kepala dan rambut...tak sukaaaa!

so i change to another herbal remedy, by Tropica Bioherb. a serum to be exact,dari 12 jenis herba and one of em is virgin coconut oil. The smell very sedap bau limau purut,one of the ingredients gak, memang tak berminyak dan berkesan

how i know berkesan? i always tie my hair back,bila tarik keluar getak ikat rambut,takde satu pun sangkut kat getah tu, dan kalau sikat hanya 3 helai je sangkut tak macam sebelum ni 10 helai ada kot,tu belum kira sikat terus gugur ke lantai.

serum ni pun gosok kat kulit kepala...suka bau dia dan suka pasal tak berminya dan suka pasal berkesan!

saya beli hari tu ada promo kat suarasa RM30 aje,kalau tak rm35,kalau habis saya boleh pegi kat bukit gedung je ada stokis dia kat situ

lagi satu pakai serum ni,rambut jadi berkilat dan lembut!

apa lagi pegi la oder,tak larat weh asyik tukau syampu je..banyak chemical.

p/s: bukan spokeperson atau pun dibayar,tapi aku rasa patut kongsi benda mujarab :)


{KedaiChomel-Nursing Cover} {Chomel Clippies} {custom-made luggage tags}


3 comments:

!Nt4N said...

kami pun tak ngam ngan mokcik pantene..lagu gugur n gatal kepala aku ni..skrg tengah berjinak2 ngan sunsilk merah jambu..wangi sangat!

!Nt4N said...

*lagi gugur

Huddy said...

Ada masalah yg sama sekarang ni! Sampaikan dah pk bukan2 mcm ada kanser ke etc2.. :( Mana boleh beli ye? Tq for sharing!