Pages

03 December 2010

Minyak naik lagi!

baca tajuk kat atas macam tora datang lagi!

kalau tak silap,rasanya kakitangan kerajaan baru je dapat RM500,tup-tup gula and minyak naik..it is a tell-tale sign,when 'they' give u money, all barang-barang will kena price hike. it is always like that. Eric Leong kata "Surprise!" hahaha

aduhai,nak buat macam mana,menurut perintah je la kita rakyat marhaen ni,nak tak nak kena juga beli minyak,beli gula. minyak naik for sure semua barang pun akan naik harga.

so the new price are:

*Petrol RON 95 - RM1.85 kepada RM1.90 seliter

* Diesel - RM1.75 kepada RM1.80 seliter

* Gula pasir - RM1.90 kepada RM2.10 sekilogram

* Gas LPG - RM1.85 kepada RM1.90 sekilogram

sumber malaysiakini

hangpa orang kerajaan best la kurang-kurang ada RM500 (kecuali pekerja kerajaan Penang,depa dapa RM800) ,ni hat yang menjana pendapatan dari rumah secara kecil-kecilan ni,apa cenghita?

takpelah,rezeki Allah tu luas,bukan takat duit je rezeki Dia,macam-macam bentuk rezeki lagi ada.

its ok its alright kamon dila fight fight!!

p/s:apa yang nak di fightkan?nak mati kena ISA?tahun depan undi la mana patut. kan la nak ajar,nak kena suap,nak kena brainwashed lagi kot..eheh kesitu plak dia..besa ni dia ni.


{KedaiChomel-Nursing Cover} {Chomel Clippies} {custom-made luggage tags}


8 comments:

dz said...

salam,sy ada stesen minyak.tp tak dpt berita pon psl minyak naik hari ni.last minyak naik pd 1 december 2010 ron97. will update kalau betul harga minyak akan naik mlm ni.

Anasfadilah said...

salam and hi DZ,wah bagus,ada pengusaha stesen minyak. tulah,risau minyak naik,barang pun naik sama le jawapnya

dz said...

hehe..i selalu baca ur blog tp sbg silent reader je.hehe..nnti kalo btol i update.selalu i akan dpt tahu ptg dlm pukul 6 atau paling lewat kol 8mlm.dah tanya member stesen2 minyak lain semua kata takde dpt info naik harga ni.

Anasfadilah said...

dz: dekat fb n twitter saya sibuk la sekarang kata minyak dah naik,bagus juga dapat kepastian dari pengusaha stesen minyak sendiri.

:)

dz said...

DILA, confirm! minyak ron 95 sama diesel naik rm0.05 bermula 12.01mlm ni.baru dpt sms dr HQ.

Anasfadilah said...

dz:thanks!

MIK'YAL said...

marah nooo..cheq keja gomen pn marah jugak.btw kt png hat dpt lapan ratuih tuh under state ja bkn persekutuan.
btw,sori lama tk baca blog ziyyad nih,sb blog sindiri pn lama jugak tak login.heheheh

aZeeMaH said...

rakyat didahulukan pencapaian diutamakan...hahahahha

motif? pikir sendiri la kawan2

takpe2 erni..rezeki itu pasti ada buat orang yg berusaha...


erkk...bantal ABC ada lg tak?