Pages

06 December 2010

buai laju-laju sampai pokok sena


yesterday we brought Ziyyad to Pesta Pulau Pinang 2010,pesta usually start on the 1st of december and ends on 31st december.

banyak benda boleh bat kat sini,tengok konsert boleh,makan boleh,naik rides boleh,shopping boleh. yang penting sediakan ongkosnya saja

dulu aku tak pernah bercita-cita nak naik gerabak kretapi kanak-kanak,mahupun kiddies ride bentuk belon..sejak ada Ziyyad memang kena naik la gakkan.Temankan dia,it seem he really enjoyed all the rides.

aku naik apa?dah tua-tua rasa takut plak nak naik..dulu ye lah,segala mak nenek roller coaster nak terjah..dah ada anak ni pikir 3,4 kali gak la.

sape nak naik rides, 1 token = RM2 ,most of the rides paling sikit pun guna 2 token jadi dah RM4. Takpelah layankan dia sorang je pun.

so sesapa nak pergi,jangan parking tepi jalan,nanti dapat "token" spesel dari polis trafik macam kami..hauhauhau.

the parking semua full,jadi memang parking tepi jalan tu bederet orang parking,kalau tak menapak la parking jejauh ngan bawak toddler lagi kan. Bayar jelah RM30 nak buat mcm mana kan...


p/s: dulu masa belum kawen,aku cukup annoyed dgn budak nanges dalam plane,tapi bila dah ada anak, sendiri mau tau la...hahahha






{KedaiChomel-Nursing Cover} {Chomel Clippies} {custom-made luggage tags}


4 comments:

azzamoro said...

dulu pernah pernah sekali pergi pesta pulau pinang. tak silap thn 2005 kot sebab masa tu belum kawin. event ni mmg every december ker eh dila?

Ila said...

Salam dilla...

Baru teringat dilla di penang...may be nak visit penang cuti sekolah ni...tempat apa yang sesuai dilawat with family ye...:)

Anasfadilah said...

azza:yup setiap akhir december :)

ila:sini pantai la kalau nak pi pun,pegi time la,meh la mai pesta :)

m@Ri@ said...

tak p lg pesta thn ni