Pages

15 November 2010

Tentang Ziyyad:mari baca doa tido

setiap malam sebelum tido,saya akan mengajar Ziyyad membaca doa tido. That is the only time i can teach him any doa properly partly because dia mengantuk dan duduk diam pasal letih dan bilik dah gelap apa boleh buat..

setiap bacaan doa tido akan diulang-ulang. (mujur Ziyyad nak ikut mengulang berkali-kali dengan saya)

percaya tak dalam masa 3 hari kanak-kanak 2 tahun boleh menghafal dengan baik? ini kerana otak masih bersih dari titik-titik hitam,memang mudah nak ajar apa pun yang penting sabar dan ajarlah perkara yang baik-baik saja

Published with Blogger-droid v1.6.4


memang betullah,nak didik anak kena sabar tahap sabar yang tak terjangkau dek akal sendiri

Ziyyad is now in terrible 2 phase.

memang selalu gak mama dia jadi rasaksa.

p/s:it is just a phase,kena peringat sampai lebam kepala,another 9 month nak abes phase ni.

3 comments:

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

tu lum dpt mulut bisa cam akak.....akak bukan takat jadi raksaksa...siap berapi lagi....fireeee....

masa nk tidur je paling sesuai kan...

rina said...

halau setan! hebat :)
yup mmg perasan bile time nak tido tu lg senang nak mengajar. oh lg satu time diorg duduk diam dlm car seat masa driving. masa tu kalau ajar, mmg cepat jugak dpt (tp reminder utk diri sendiri la jgn cursing masa driving hehe)

yuu donaghue said...

haha comel..my nephew 2yo gak..tp ckp cm org tua..