Pages

28 October 2010

Ziyyad at Petrosains


memang kalau di bawa budak umo 2 tahun masuk petrosains dia tidak akan tahu apa itu bahan polymer atau apa itu ikatan molekul,tapi ada aku kesah?nak bawak jugak..tujuan utama nak bawak tengok dinosaur and mission accomplished.

tiket masuk for adult RM12, ada kad mesra 10% diskaun..so gunalah barangan buatan malaysia,guna petronas sebagai bahan api kenderaan,bagus betul kad mesra ni aquaria diskaun petrosains diskaun..apa nak lagi? (eh eh iklan plak ni)

we tot masuk hari rabu ok tak ramai orang,sekali kauuuu...banyak gila rombongan sekolah,dari tadika ke sekolah menengah...agak chaotic gak lah,yelah anak murid ramai,cikgu pengiring ada la kot 3 orang..memang hiruk pikuk la semua benda pun buat main bukan nye ada cikgu terangkan apa guna ini apa itu apa ini,so lawatan pun macam useless,bebudak seronok naik flight simulator je kot agaknya

oh yeah,naik helicopter simulator ada height requirement ..so Ziyyad cant enter the helicopter simulator,naik terus pegi pelantar minyak saja.



tujuan utama tengok ini aja

Ziyyad was worried takut benda tu tetiba melompat ke hapa kan?


balik semua orang penat,penat bukan apa penat mengejar Ziyyad yang lari kesana lari kesini..tapi oklah..dia gembira dan seronok,tu yang penting pun

more infos pasal Petrosains

Ziyyad yang dah ngantuk dan cranky..

Ziyyad sekarang adalah fasa banyak bertanya..ma kenapa itu,kenapa ini..ma apa ni ma,apa tu ma..cakap dengan sapa ma..segala nya ditanya lah..jawab kan ajelah ye, and yet my sister said,budak start bertanya around umo 3 tahun..Ziyyad ter advance sangat pulok dah (adik saya belajar saikologi kanak-kanak..baguih la, banyak nak tanya ni hah)

oh yeah,tima kasih umicik for driving us to klcc oxoxxo


p/s: dulu masa muda gi klcc macam gah aje,tapi sekarang pergi apasal aku rasa macam boring je?baik gi ikea je takpun daiso..ahahaha.

No comments: