Pages

04 October 2010

tungku dan marlboro

hari tu hajat di hati nak mengurut dan bertungku,jadi saya berjumpa dengan satu tukang urut yang terkenal kat kampung ni

tok ni memang dia urut orang lepas bersalin,siap tungku semua,sejak lahirkan Ziyyad saya tak pernah bertungku,pasal saya bersalin operate.

jadinya tok ni cek lah saya punya perut,ditekan-tekan bawah perut..dan dia kata "ni angin banyak ni,berketui-ketui..kena tungku urut 3 hari baru elok...memang besa kalau orang operate jadi lagu ni"

dia kata lagi " kalau operate,perut memang susah nak turun,kalau tungku urut boleh la kot turun sikit,ni peranakan hang pun jatuh duk bawah bukan atas"

dan lagi dia berkata "anak tok pandai jaga badan,seminggu sekali mesti bertungku " (if my mom a spa owner also my badan is cantik and hot like stpehanie liah ok makcik..dalam hati ku berkata-kata)

dan berkata-kata lagi untuk sekian kalinya tok ni "kalau tak urut ni susah nak ada anak lagi.."

so saya pun so eager beaver to book a slot mengurut,and u know what she said

"hang tepon dulu,tok penuh dah minggu ni,isnin lagi satu hang try tepon"

is like,tok ku sayang,cant u just booked me next monday?dont u have a record book or something to write in my name..nak calling calling tanya bile free bila tak..leceh la...dah la nak kena urut 3 hari berderet,so how?

rasa eager dah turun 50% dah,benda leceh-leceh remeh yang tak sepatutnya membebankan minda ok.

dan duk sibuk tok bercerita pasai kena jaga peranakan semua,tok mencapai kotak rokok malrboro nya,dan menyalakan sebatang rokok...berkepui-kepui asap rokok..

habis sihat la serviks aku macam ni gayanya

p/s: agak-agak tok nak tau cerita pasal kancer serviks dari saya tak?ahahaha!orang muda duk diam-diam,jangan banyak bantah..angguk angguk geleng geleng,bantah dalam hati diam-diam sudeyh.hahahah

6 comments:

Farah said...

biasala orang mengurut ni..mulut memang banyak.kat kl ni susah dah nak carik orang tua..indon ramai la jadi tukang urut,diorg pon mahir jugak and mulut takdela puaka sangat hahaha
bab bertungku tu u boleh buat sendiri la beb..i dulu mase pantang bertungku jugak walaupon belah..sebab takut badan masuk angin.

aNnAsUe'G said...

kite dulu pon btungku jgk sampai tertido2 & terbakar sket tilam tu. heheh. tp betul la, kat kl susah nak jumpe org2 tua kite yg pandai mengurut. kat bworth dah jumpe sorg, tu yg dok pikir2 nak mengurut kat sana bile bersalin nnt [tatau bile la].

oren said...

hahahaahhaha...

Mrs.R @ Emi said...

wah3x..marlboro gitew

wawajoe said...

eh Dila, our nenek oso smoke laa dulu. Cuba tanya nenek. Always remembered lepas abes berniaga, mesti nenek hisap sebatang. Cool gila seyyy!

p/s: instead of sireh, they opt for rokok kot?

Drama Mama said...

hahahaha....makcik/tok urut memang camtu. mulut pok pek pok pek. sama lah makcik urut i dulu masa dalam pantang. dia tungku main2 ja sebab operate kan. pehtu dok cakap ni kalau tak jaga gemok nanti nih. wakkakaka

haaa my nenek isap dunhill i rasa. first time tengok time kecik dulu, tekejut beruk. lani tak heran dah. wakakkakaa

http://twinkywinkystars.blogspot.com