Pages

04 October 2010

tentang Ziyyad

in effort to stop his pacifier

mama: no puting,nak tido baru boleh puting
Ziyyad: *diam beberapa minit* ma...ngantuk pulak.
mama: aa pandai la kamu,tadi baru tido,nak puting kata ngantuk pulak ye
Ziyyad: heeeeeeee

budak nalo banyak cakap

mama: jangan la buat perangai,Ziyyad ni..mama bagi cocopie ni janganlah sepah-sepah
Ziyyad: besa (biasa) ni...buat pangai!
mama:kamulah buat perangai,tahu pun.

budak bangun pukul 3 pagi nak ajak tido sama-sama

Ziyyad:mama,nak tido sama...
mama: *groggily awake,and put Ziyyad on my side*
Ziyyad: assalamualaikum...
mama: waalaikumussalamm.....
Ziyyad:gud nite
mama:gud nitee
Ziyyad:i vev u (iloveu)
mama:iloveyu...*bila lah nak tido nehhh*
Ziyyad: emmuah emmuah
mama:emmmuahhh dah tido tdo kul bape dah ni

Ziyyad on being smarty pants

mama:Ziyyad,jangan lah nakal..nanti mama tak beli aiskrim kat Ziyyad nanti
Ziyyad: tak mo aiskrim,batuk la ma
mama: -_-"

Ziyyad on seeing my owl ring

mama:cantik tak ?
Ziyyad:cantikkk sangat
mama:ni apa ni? *sambil tunjuk cincin*
Ziyyad: hantu burung
mama:bunyi dia macam mana?
Ziyyad: hiiihiiiihiiiii~

Ziyyad on menambat hati orang tua

mama:mama cantik tak? *boleh tak soalan macam ni,hahah*
Ziyyad: cantikkk
mama:Ziyyad?
Ziyyad: hensem! *wah,masuk bakul angkat sendiri*
mama: baba apa plak?
Ziyyad: baba....comel!

Ziyyad sekarang makin nakal dan makin beremosi,tak boleh dimarah,akan marah balik..takpun menangis sebek-sebek muka...

anak baru sorang dah naik pening nak handle,syabas la pada anak dah 2,3 atau lebih dari tu,taktau la korang handle macam mana.

adik Ziyyad?lain tahun InsyaAllah..

2 comments:

wawajoe said...

Abang in Melaka will said this if kena marah by any of us including tokma atau atuk. Contoh jika kena marah dengan tokma and atuk butt in, he will say," Atuk, jangan masuk campur. Ini hal Amar dengan tokma!"

CheYahChomel said...

Saya pun buat sementara waktu ni serender.....papa dia lg serender dgn ucapan....sila lah grad dulu br beranak lagi...sbbnya every weken dia kena berperang dgn anak kt umah sbb mama nya pi school....hehehehe......