Pages

10 October 2010

langkah bermula,lebih kemas kalini

saya mohon cuti bulan ni (dan mungkin sampai hujung tahun kalau harapan samar dan kebarangkalian tak nampak langsung dah) di tempat kerja

dulu pernah juga dicutikan atas sebab duit takdak senang citelah.

tapi kali ini saya lebih bersedia, En.Anas mula menunjukkan yang dia bersedia yang isteri dia mungkin akan jadi WAHM. its hard work,tapi saya ada husband untuk guide saya all the way memandangkan dia memamng dalam bidang marketing.

selama hampir 2 tahun saya tak kira cost semua,dan semalam En.Suami dah ajar saya macam mana nak letak pricing,cost calculation yada-yada (bukan dulu masa U tak amek kursus asa keusahawanan,tapi saya meamng tidak good in numbers,sungguh su*k a*s kalau suruh buat kira-kira, 17 tolak 6 pun saya akan guna calculator,sumpah tak tipu)

dia nampaknya mendorong saya untuk ke arah ini,ke arah perniagaan.

tapi ada juga katanya

"sambil-sambil tu cari juga kerja tetap,mana nak tau kan"

so sekarang ni,saya tumpu menjahit,dan Alhamdulillah the day i said to my boss saya nak cuti this month

orders are pouring in like nobody business,baik order NC mahupun luggage tag..Alhamdulillah Ya Allah,pada mu ku serah dan percaya segalanya.

percayalah pada Allah,InsyaAllah,He will show u the way.



p/s: kerja di rumah susah nak fokus,dgn tv lah,dgn nak fikir kemas,masak,yadayada..fuhh cabaran.

5 comments:

Arin said...

cabaran dok umah jika ada mandur-mandur kecil memandurkan kita buat kerja. itulah CABARAN TERBESAR!Lelain tuh, celah gigi je. :p

aNnAsUe'G said...

takpe, usaha tangga kejayaan!
kalaulah otak saya pun otak business alangkah bagusnya.

sistyah said...

chaiyyyyooookkkkkk!!!!!!

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

cabaran tebesar yg sama...tp akak lagi kalo dok umah..mau ZZZZ lagi banyak dr mnjait...ahakkkss

TiniHani said...

good luck erni... lebih baik buat kerja yang kita suka.. rasa nikmatnya. saya tahu awak memang mahir menjahit dan kreatif. :)