Pages

07 September 2010

Tentang Ziyyad lagi best pada cerita pasal beca terbang

taken all from my Fb status updates :

1.

how to pujuk ur mama from geget balik ur pipi since u gigit her pipi first cara Ziyyad: mama"meh sini,mama gigit balik pipi Ziyyad,sakit tau pipi mama!" Ziyyad "ma mai sini,Ziyyad sayang elok-elok balik"...aaa tau pun takut.

2.

how not to go the pengasuh di pagi hari gaya Ziyyad : mama" Ziyyad bangun,pegi umah mak" (mak=panggilan pengasuh) , Ziyyad " mak takdak..." dan sambung tido balik.... emmm

3.

ziyyad way of saying hari raya while playing bunga api pop pop : " selamat hari raya!selamat hari raya! Melesha!" ( kan hari tu merdeka,jadi sambil main pop pop hari raya dia sebut Malesha ye bukan merdeka)

4.

how not to makan ubat at 2am in the morning gaya Ziyyad: "ma,bah..morning..minta maaf,sorry,na mo makan ubat!" dan berpura-pura tido. (Ziyyad batuk batuk semlam,sampai muntah balik susu,tu pasla kena makan ubat)

5.

mama "ziyyad nak baby tak?" Ziyyad "nak baby girl ma!" e'eh tak tanya gender lagi dah nak girl ye kamu,pandai lah..

6.

mama "ziyyad,rumah nenek kat mana?" Ziyyad "kedai kopok!" T_T"




ini sebahagian yang saya dapat,memang selalu update tentang Ziyyad,memagn mulut Ziyyad pok pek pok sekarang ini

macam pagi ini sedang sibuk mama men iron baju dan babahnya mandi,Ziyyad bermain dengan stuff animal dia ( a monkey,a crocodile,2 giraffe anak beranak dan seekor ulat)

while i busy myself ironing baju,Ziyyad came with his stuffed monkey..buat macam puppet,

monkey suara Ziyyad : hello mama!

mama:hello monkey!

monkey suara Ziyyad: nak sayang!

mama : ok,(sambil kis pipi monkey -_-" silly i know tapi layankan aje nanti lagi susah nak handle kalau ngamuk)

monkey suara Ziyyad: lagi sebelah! (sambl kalih muka monkey to be kissed by me)

mama: ok,emmuahhh!sayang monkey!

monkey suara Ziyyad : tima kasih,bye!

itulah hiburan di pagi hari..tapi yang tak laratnya bila bilik iron tu disepahkan Ziyyad dengan stuffed animal dia...agagagag!

tapi bila lagi nak layan,dah nama ibu bekerjaya..

Dear Ziyyad

Mama sayang kamu selalu :D


p/s: ada yg dah sampai kampung ke?

3 comments:

Fid said...

malesha tu 1Malaysia la tuh....ziyyad balik kampung mana?

Fariz Finie Family™ said...

Salam sis.
Selamat Hari Raya..
Maaf Zahir & Batin..:)

Little Mama™ said...

dila dear, Selamat Hari Raya!