Pages

23 September 2010

soggy sandwich?

i never like soggy sandwich..my sandwich consist of 2 helai butterhead lettuces,tuna mayo and sekeping cheese..dihimpit (sandwich?) dengan roti gardenia yang fluffy (fluffy just remind me of rabbit,ok just think cute rabbit with thick hair and super huge eye...adorable!)

so as u know,if u read my entry about ander dahlvig, im a huge fan of Ikea...daripada beberapa bulan lepas i was thinking to buy the salad dryer (or salad spinner maybe salad drainer..tak kisah la apa pun namanya)..

so hari raya hari tu balik KL singgah Ikea,dan beli ini.



Ikea salad spinner,RM19 kalau tak silap (i tried to find it kat jusco tapi tak jual,so end up balik kl baru boleh beli...tsk tsk tsk)

just put ur salad dalam tu,dan pusing kan pemusing tu selaju mungkin,and voila!ur salad free from water,sebelum ni saya guna kitchen towel untuk keringkan.




so now saya,husband dan Ziyyad tidak lagi akan mendapat soggy sandwich akibat lettuce basah :)

p/s:ziyyad love to eat his lettuce dia kata "ma, rangupnya..cam kopok!!" , well he likes anything crunchy including cucumber.

p/p/s:the bad rabbit has been taken care off, see..i never mess anybody life so please dont mess mine..because i have two big taikos and one ah-long u see.

"you messes with me,you messes with my whole family"

Danny Devito,Twins

9 comments:

SurayaHarris said...

apa abg kau dah buat erni?hehe..eksaited..

Anasfadilah said...

sue:having some friendly chat...hahaha

mummy_adam said...

wow, menarik n senang.. i pun biasa guna kitchen towel jea

aZeeMaH said...

hahahah...best nih...daging arnab wat rendang sedappp wooo...ahhahahha


cess...arnab lagi...hehehhe >_<

Anasfadilah said...

mummy adam:tu la..senang,saya seronok memasak kalau aada utensil yg fun digunakan (eh masak ke sandwich..hahaha!)

kak ina:saya tak lalu makan daging arnab. hahahah.

Dils said...

Itu ke gunanye salad spinner tu???

Hahahahha.. (Fail ekonomi rumahtangga).

CheYahChomel said...

ooooooo.........saya igtkan salad spinner tu gunanya nk menggaul salad...tu yg rasa xmo beli tuh....hahaha.....jahilnya saya nih

Anasfadilah said...

hanim:hahahah!ada plak gaul salad,ala akpe sekarang dah tau kan?gelihati betul lah.

Zana S said...

salam, rasanya nak cari memende gitu kat ikea je kot. pernah cari kat jusco pun takde. pandai ziyyad mkn sayur ya... bagus..bagus.. :)