Pages

06 September 2010

segalanya Raya..

orang beli baju raya,karpet raya,sofa raya..kami?

kami beli mop raya masa pergi living apa ntah exhibition kat Pisa last saturday..(ada pameran kalau nak reno rumah ke,refurbished rumah ke nak decorate rumah ke..) the mop cost us RM50..tapi macam jakun sket masa penjual tu bagi penerangan..teruja lantas beli sebatang.

the reason beli mop magic tu kerana,lately Ziyyad suka muntah malam,dia batuk-batuk lepas tu nanti dia paksa diri dia muntah,so habis la lantai dengan muntah pekat susu camput dengan makanan yg belum hadam..u get the picture lah kan..

so selalunya saya lah terbongkok-bongkok lap muntah Ziyyad..jadi belilah mop magic yang konon boleh mop sekali dengan rambut ke apa ke kan.

so semalam i put the mop to test at 1am..(ye 1 am ZIyyad muntah,gigih gila nak cuba mop magik) , kalini Ziyyad muntah sisa milo kotak+chunks of tidak hadam kentang goreng+dan ayaq liur+jus perut (cuba buka teks biologi,ada jus perut woo)

memang bagus la mop ni,memang dia boleh "angkat" sekali dengan kentang tak hadam tu...cumanya kena beberapa kali mop,baru muntah tu bersih dari lantai..yang penting tak terbongkok-bongkok tengah pagi buta k.

sorrylah gambar takde...lupa lah nak amik..

so lepas ni kalau raya ada bebudak yang tumpahkan air,i am more than happy to mop it all,pasal suka gila ngan mop magik ni...hahaha!(tolong jangan tumpahkan atas karpet,walaupun boleh guna mop juga tapi karpet makcik mahal...perahsannn!!)


p/s: jadi mak budak ni setakat handle tahi dan muntah anak tu alah bisa tegal biasa :) i hope one day Ziyyad juga alah bisa tegal biasa kalau saya tua dan sakit kelak,InsyaAllah.

4 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mesti mop yang magis tu..aku beli kat tesco rm30.muehehehe. tp bab mop mengemop aku serah pada my hubby..hahaha

Anasfadilah said...

elissmie:happy birthday!!

yuu donaghue said...

ziyyad suka paksa muntah?just like me...lol

euuuwww..jgn post gamba muntah laaaa....hahaha

Anasfadilah said...

yuu:bukan gambar muntah la,gambar mop...kang post gambar muntah dengan korang semua tak lalu berbuka..hahahah