Pages

20 September 2010

maybe a politician?


Dato' Ziyyad

how to politik the Ziyyad way.

1.

hari tu di rumah nenek KL,Ziyyad di marah atuk kerana berkata "bodoh" pada babanya,so atuk just raising a note je kat Ziyyad by calling his name " Ziyyad!"

Ziyyad scamper away,takut pasal atuk naik suara kat dia,beberapa minit later,dia datang pada atuk kata apa tau "nak sayang atuk..." dan "nak peluk atuk".

politik kuat budak sorang ni..ini dinamakan politik,kalau dah bersalah tu bersalah juga,pergi ambil hati higher power balik,so lepas ni akan disayangi semula :P

2.

hari nak balik semual ke penang,umicik bermain dengan Ziyyad

so playfully umicik steal Ziyyad bantal peluk dan berkata "umicik punya!umicik punya!"

so ziyyad was smirking (kalau dia smirk tu maknanya ada lah tu idea dia)

so he asked umicik nicely "pinjam satttt.." (asking back his bantal)

bila umick hand over the bantal to him,he quickly run away and said "Ziyyad punya!Ziyyad punya!"

ini dinamakan politik melemahkan pihak lawan dengan cara menipu the subtle way..hahahah





Ziyyad,budak mulut pok pek pok pek,ada-ada je nak cakap...ada je nak cakap,hari tu dia buat tok uncle dia gelak aje

masa pergi rumah uncle man (tok uncle to Ziyyad,tak tahu la nak panggil tok apa,nama pun kampung urban,so panggil tok uncle man je..hahaha),tok incle brought Ziyyad to the back of his house,pasal ada old little tikes slide yang masih elok

tengah nak main tiba-tiba terdengar bunyi cicak

so Ziyyad said "ha! cicakk!"

tok uncle said back "cicak tu,kenapa takut ke?"

Ziyyad said back "takut...geliiii!"

tok uncle burst out laughing..tak sangka ayat geli tu nak keluar.




dear Ziyyad sayang;

if one day u decided to be a politician,jadilah politician yang telus,jujur,baik dan amanah..

love;
mama.



p/s:kang ada gak beli large turnlock wrislet tu karang...aduyaii.

4 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

comel ajer ziyyad part cicak geli tu :)

my nuha pun takut lizard sebab selalu usik dia, nak letak dalam vontot :P

Farah said...

dah banyak word die pandai kan..sonok tgk budak bercakap..keletah sungguh.

Obefiend Weiland said...

winrar

nephew yg cheeky

aNnAsUe'G said...

woh! dato'ziyyad. mudah-mudahan masin la mulut maknye. hihi.
my megat aidan buleh ganti arwah megat junid tak? tidakkkkk! hahah. ;D