Pages

06 September 2010

iklan raya TV3 yg ada star of david!

IGT!

saya tak tau lah kenapa ada orang gigh sangat nak interprete iklan raya tv3 2010 sampai satu tahap yang merepek-repek

tapi memang konsepnya tak best langsung pun.macam tak berapa nak menarik. senang cerita tak menarik langsung.




for those yang belum tengok,bleh tengok itupun kalau belum ditarik balik oleh tv3

so mana stars of david tu?

pada gambar ni.

see the water drops,di sinilah En.Kalamul Haqq gigih sangat.

he edited it to this,to prove yang ada bintang david

but i also got time u see.

it cud be this,

or this

or this


memang korang sambung je lah dot-to-dot macam dalam buku tadika,sambung tetiba jadi bintang,bintang la dia,sambung jadi ayam,ayam lah dia...

sama kes macam isu sejadah dedulu



pandai-pandai je Pak Haji tu kata gambar orang buat seks,walhal aku tak nampak tang mana org buat seks pun..emmm (ke otak aku bersih?...emmm)

terlalu memikirkan benda yang sia-sia membuatkan aku sendiri bodoh sekejap,banyak lagi hal yang lebih besar dari memikirkan beca terbang serupa santa clause.

yang memang sepadan pak haji pakai ketayap tu adalam macam E.T je pun nengokkan



bicyle lebih resemble a beca than a sleigh kan? mungkin iklan TV3 tu adalah lebih kepada paranormal activities,they are trying to communicate with us,the martian..hohohohoho. (tak boleh gelak laguni kang kata aku santa klos plak kang,bukan boleh harap)


p/s:IGT = i got time.too much merbahaya juga. suka iklan raya TV3 yang ada adibah noor sebagai pembawa teksi tu :D

8 comments:

mamarempit said...

yg penting....iklan tu memang tk best...(walaupun tk tgk lagi sebnonye....baru tgk kt blog ajer)


tp memang tk de menggambarkan orag nk smbut raya kan

Fid said...

iklan tu mmg tak best
dan ahkak tak suka cara depa present tuh
apasal ala2 krismas...buat je a lemang terbang ka ketupat layang ka...rendang hangit ka..hujan serunding ka...

dan yg sejadah tu
tang mana seksnya??
depa dah lama tak 'dapat' kot
opsssss

schazzy said...

hahahha!! cant stop laughing reading this entry! good one! i think they're reading too much into it..atau in this case maybe 'seeing' too much of it..tu yg interpret terlebey tu..

mendewa said...

Salam.
Biasalah sesiapa pun boleh memberi tafsiran tentang iklan. Maka itu adalah kajian tentang iklan.

Namun pengiklan mempunyai peranan unuk menjaga sensitiviti masyarakat terhadap apa yang mereka sampaikan. Yang jelasnya iklan tersebut memang tidak sepadan dengan budaya masyarakat kita dan jauh sekali membawa mesej sinar aidil fitri.

Dils said...

Iklan tu agak bangang. Tengok sikit je dah taw mesti rakyat akan butthurt. And aku pon agak nganga jugak tengok iklan tu.

Part yg star of david tu tak tahan . Kalau duk tenungg mende duk memikirkan benda2 serong, memang la mende tu jadi serong jugak. Sebab pemikiran die dah serong.

Yang sejadah tu mmg kelakar la. Rupa mcm doggie yg ade beard pon boleh. Loch ness monster kena makan dengan sotong kurita pon boleh. Part seks tu.... kalo orang yang cacat kaki ye la kut. kaki tadek jari. Hish pakcik. Baik lagi pikir mende lain.

Queenin Murni said...

agree much! it depends on how interpret things. gigih nak cari point unt salahkan org. :P

part seks tu, i pon tak nampak.xtau la kot kalau i tak biasa dgn 'position' pak haji tu. hehehehhehe!

Farah said...

hahahhaa..pandai hang dilla!

tula rasenye diorg ni interpret melampau2 plak..pada saya iklan tu memang tak sesuai tapi takdela sampai pikir yang bukan2 sampai ke bintang david pon apebende pon tak tau.

mangosteenskin said...

HAHAHAHAHAHAHAHA...lawak sungguh la. Pasti orang yang nampak corak tu macam orang tengah buat seks tak kusyuk solatnya.