Pages

05 August 2010

ZIYYADDDDDDD!!

pagi ini ke opis,Ziyyad buat perangai,driving me up on the walls

saya : Ziyyad,cepatlah mama dah lambat niii
Ziyyad : *decided to baring terlentang atas lantai corridor,and make dust 'angel'*

sampai rumah kak maria

saya: Ziyyad masuk dalam rumah,jangan lari keluar
Ziyyad : na mau! nampak ni (showing his small fist at me), buk kang (tumbuk kang)

saya marah dia,as usual he said

"ma soli, nak sayang (give a peck in the cheek) ibuuu kaulah ratu tiii kuu!( ye siap nyanyi lagi)"

semalam di rumah mak tok,maktok main geletek geletek ngan dia,maybe he doesnt like it ke apa he said to mak tok

"fireeee! (fire gaya ultraman)'

slap forehead!

son,mama tahu kamu baru 2 tahun,tapi please jangan tiru sangat semua benda boleh tak?

just yesterday, wan (datuk according to the orang utara) said

" mampui aku.." (because sakit pinggang nak dukung Ziyyad)

and being Ziyyad the little xerox machine

"mampuiii kuuuuu"

*pengsan* <---mamanya lah.


p/s: semalam out of no where dalam kereta Ziyyad kata " ma nak makan nasi ngan ayam" eh eh since when u makan nasi and eat chicken? bila di suap asek "na mau" je kan?

7 comments:

Dils said...

peer pressure tu. tu nk mkn nasi n ayam

Little Mama™ said...

izzah pun tak makan nasi..makan spagheti.. lauk makan nasi tak mau.. western style..he..he

azzamoro said...

jelesnyer ziyyad lagi banyak vocab dari Airyll.

bile la Airyll nak pandai nyanyi ibu, kalulah ratu hatiku..

asyik2 BU........
Bu....
itu jek:P

gee ryder said...

hehe mcm peel budak skg kan..
i pun pening kepala, pagi² jer nk kena betekak dlu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nuha pun ikut mood nak makan apa...

n.a.j said...

cute jer la keletah budak ni..

anak ain ni siap cakap 'ok sayang' menggantikan ' ok mak' sbb dia copy paste dr mak ayah dia...aduhai la budak...

mamaAliff @ salmi said...

just nk ckp...

ziyyad ziyyad..heheh... comel!