Pages

29 August 2010

tentang Ziyyad

1.

baju raya Ziyyad sudah langsai semuanya,termasuk samping..songkok tak payah,dia pakai sat saja pehtu lempaq. masa try tu pun dia pakai dan 5 saat saja,pehtu melayang songkok tu dia lempaq

2.

di rumah kami tiada channel kartun,di mana saya berharap he learn english dari situ,tapi nampaknya tanpa channel kartun pun,Ziyyad boleh belajar,asalkan kami suami isteri rajin ajar dia memalam sebelum bedtime,walaupun taklah se intensive tengok elmo tapi ok la pada umor dia 2 tahun sebulan ni.

he know animal in both bahasa melayu and english.

cat = kucing
cow = lembu
buaya = crocodile
gajah = elephant
dog = anjing
snake = ulaq!

dan beberapa lagi binatang..say it either in malay or english,dia faham :)

ok tu aje,takde mood nak blog lelebih,hari ni dah keje la dude.heh.

p/s: mama "Ziyyad nak baby tak?" Ziyyad "nak baby girl ma!" e'eh siap gender ye kamu bagi Ziyyad. -_-"

4 comments:

SurayaHarris said...

Ha..dia dah mintak tu Erni..=)

ps:comelnya sebut ular:Ulaq..tak sabar nak jmp dia raya ni.blk kg KL x?

Anasfadilah said...

balik sayang,InsyaAllah :D

yuu donaghue said...

lol mintak adek perempuan...ei ziyyad adek laaa...bukan kawan...hahaha...jk

mamarempit said...

syoknye..leh mintak2...leh offer2....huuu