Pages

16 August 2010

jikalau ini takdirnya...

wah! tajuk mcm cerekarama tv3 plak ek. forthose who didnt know saya dah di hospital pantai selama 2 nights.

boring? not really, pasai ada wifi disini.

saya suspected denggi,hari ni retest balik blood. dan disuruh berpuasa dari pukul 3am pagi td.

dah beberapa hari saya tak lalu makan pasal tekak rasa pahit je. so yeah i lost a kilo or two maybe.heeee.

semalam, mama babah and umicik mai dari kl melawat saya.siap bawa bunga belon elmo kek coklat dan coklt mnm my all time feveret.. :-)

teharuu.

my mom in law siap masak sup ketam utk saya. kalau sihat tentu bedal ketam sampai licin.hahaha.

ziyyad? he take this situation like any 2 year old. the moment he wakes up.from sleep, he didnt see me on my bed and cries his lung out.

tapi lepas kena pujuk ngan babahnya, dialah orang prtama nak tengok mama dia. tapiiiii, sampai hospital dgn mulut pok pek pok hi auntie sana hai auntie sini, siap greet " morning" to all yg pass him by. jumpa mamanya kejap je lah pastu kehulur kehilir pegi bilik mainan.

apa-apa pun doakan saya cepat sembuh ye.korang jaga kesihatan ambil masa 10 minit setiap minggu utk bersihkan kawasan rumah dari air bertakung :-)

ps; teringin nak makan slurpee lah. emmmm

Published with Blogger-droid v1.4.9

15 comments:

Anonymous said...

aunty dan family SP doakan dila cepat sembuh, sihat dan ceria spt sediakala..ziyyad tu takper aar..dia pun bukan tahu apa itu demam denggi lagi..biyoler dia dgn dunia dia..byk2 bersabar ya dila..berehatlah..jgn sesedih tau..tu skit jer dugaan dariNya..

salam sayang,
aunty zz

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Ya Allah yer ker.semoga cepat sembuh! banyakkan minum air buah2 segar contoh tembikai dan jus oren.Insya Allah boleh cepat naik platlet count tu.

-ex mangsa denggi

Akmal said...

semoga cepat sembuh,dila. minum air byk2 tau. take care..

precious innocent said...

take care dila..

-mama emma®-

Queenin Murni said...

get well soon.. ujian di awal ramadhan buat kamu..

time2 sakit ni la baru kite dpt full attention kan? bila time mak yg paling susah hati tu yang paling sayu tu.. dr kecik smp tua, tak hbs2 jaga kite. :P

Little Mama™ said...

dila, makan buah kiwi atau minum jus kiwi.. kalau denggi it's good to increase the platelet

walaupun belum confirm kena ke tak, makan je..

get well soon!

aZeeMaH said...

get well soon dear!

Syakirah Hanim said...

Get well soon!

Minum ayaq banyak2, okkeh!

ct sarah said...

get well soon....Take care...

bed : said...

harap kamu cepat sembuh ye!
take care :)

Yati said...

Get well soon!

oren said...

owwhh..cepat sembuh yer dila..

aNnAsUe'G said...

selain sup ketam, ade yg kate buleh minum 100 plus skali. ntah betul ntah tidak tp buleh je cuba. get well soon dila ye.

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

Salam,
jom singgah tengok tungku moden kat blog saya

http://bintanghatiummi.blogspot.com/2010/08/tungku-panas.html

erlyda said...

get well soon =)