Pages

06 July 2010

*Ziyyad early birthday present*


Ziyyad punya birthday this 28th July,tapi dah dapat hadiah dari uncle eff,umicik,acu fiqah and cik tim gf uncle eff

Ziyyad dapat book- Tresure Hunt book for Boys,by Priddy Books,sort of macam where's wally tapi versi kanak-kanak


the book spell FUN!FUN!FUN!

Ziyyad dan saya akan menatap buku ni punya lama satu page tu mencari dan mengira dan mengenal warna,sungguh seronok

suka tengok muka Ziyyad yang berkerut-kerut sambil mulut terkemam-kemam bila cari barang,bila dia jumpa je

"Haaaa! ni cro-co-die!" (ha,ni crocodile)

cakap pasal crocodile,hari tu ada biawak melintas,and quickly Ziyyad said "Ma! cro-co-diee!", anakku..itu bukan crocodile,itu biawak -_-"


"ma! lo-ket" (ma!roket!)

ini salah satu page dalam buku tu..UFO dalam bahasa Ziyyad ialah plane,when i teach him to say U-F-O it sound like this yuu-lef-ooo!

hadiah lagi satu adalah pemberian Cik Tim,a crayola markers yang comel berbentuk hayawan (haiwan)




hari ahad hari tu nenek,atuk and umicik singgah penang dari kelantan hantar acu masuk USM.

mula-mula Ziyyad eksaited nak color semua,lepas tu eksaited nak pegang semua dan baling macam guli dan tendang macam bola sambil kata " GOL!" , oh d d d dear!!

i always wanted to buy Ziyyad an easel,so he can draw anything he like,tapi saya tengok minat dia tak kesitu (coloring,lukis) , dapat crayon or pen dia akan start conteng diri sendiri dan conteng kusyen dan dinding.... kreatif ke arah lain seperti meletakkan crayon di atas track train,dan melihat sama ada train akan terbalik melanggar crayon atau train stop -_-"

another hadiah is a shoe given by umicik and acu,tak dak gambar,kasut cantik warna kelabu :)

terima kasih uncle Eff,umicik,acu and cik tim for the lovely hadiah,syukran jazeelan :D


p/s: i love priddy book,buku Ziyyad yang animal dulu pun dari priddy books :), ada tresure hunt for girls juga,comel bukunya kaler pink :) , Ziyyad love his books,bangun pagi capai buku tresure hunt,dan carik cro-co die! :D

2 comments:

Dils said...

bestnyeee.... I like pretty books. Pop-up books! Tapi budak selalu tak appreciate lagi pop-up books ni. Kena tunggu die org 8after 7 yrs

mama danial said...

cari ruang di rumah, dinding yg kosong. kat pintu tuh kosong kan? try tampal kertas mahjung. biar dia jadi kreatif di situ. Danial dulu along buat mcm tuh. jadi kalau dia nak draw, kat situ jer boleh. kertas mahjung boleh tukar ganti sebab murah jek. Oh, tak silap masa tuh dia baya-baya ziyyad gak.