Pages

20 July 2010

tentang Ziyyad

pagi tadi on the way ke opis,as usual saya drop kan Ziyyad ke rumah pengasuh

mama: jom,cepat (sambil unbuckle his carseat)

Ziyyad: na mo! (tak mau!) ma,pasang..jom jalan,tengok moo moo! (suruh saya pasang balik buckle car seat nya)

mama: petang ni ZIyyad jalan ngan babah k,tengok moo moo,tengok traktor,nak tak?

Ziyyad: nak!

bangun pagi ini saya kejutkan dia sedikit tergesa-gesa,tu yang anginnya tak berapa baik di pagi hari

mama: Assalamualaikum!!,Ziyyad bangun la...

Ziyyad: (terpisat-pisat) na mo kawan! (sambil tido balik boleh?)

semalam saya main-main merajuk dengan dia pasal dia kata the word B lagi

mama : tak mau kawan dengan Ziyyad lagi,sape suruh kata b*** kat mama..tak mau kawan

Ziyyad : (nyanyi) goncang goncang mamam! solli mama (lagu mamee monster,solli =sorry)

dont ask me why he sing lagu mamee monster tu..tapi macam geram pasal comel..geget kang.

p/s:bulan ini Ziyyad 2 tahun :) am thinking to buy him an ultraman cake la..heheh..cake chocolate.

1 comment:

norul yusoff said...

Salam syg...

last month i tot i heard wrong my future nephew said out loud the B word (tp i ujung2 tu dia mcm ketap mulut) when his brother pulled his leg...

ni bila u cerita psl ziyyad, betul la tu pa yg i dgr...agaknya dia belajar masa duduk ngan nenek jga dia tu...ramai bdk2 sama....

i rasa mak dia dgr jgk, tp mak dia buat xdgr je....