Pages

20 July 2010

apa eh nak masak untuk sahur

itulah yang asek saya fikirkan beberapa malam lepas

ntah apa yang nak di masak nanti

nak makan nasi kah,nak makan roti sajakah atau minum milo sajakah

apa ek nak masak

p/s: last year buah tamar masih ada dalam peti sejuk saya..banyak sangat,semua di beri orang,takde satu pun saya beli sendiri :)

12 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku sahur sorang2 ajer every year.my hubby tak sahur.makan roti ajer la sahur :)

SyidaGorjes said...

arini ganti puasa tak sahur pun.tak dapat makan ayam percik.huwaaaaaaa....

mariaariffbaby.com said...

dear..
salam perkenalan..

apa nak masak for sahur ek?
masak sardin potong cili padi+bawang semua..

leh makan ngan nasi putih panas2 or cicah ngan roti..

takpun, buat roti salut telur..
:)

Anasfadilah said...

mariaariffbaby: haa! sardin..bagus idea tu.nak kena stock sardin nampak gayanya dan telur..tima kasih!

si gorjes: takpe berbuka kang makan ayampercik tu

eliss:wahkua betul perut husband hang no..baguih,senang kira.

aZeeMaH said...

telor mata + bawang besor goreng + cili padi +kicap + perah limau nipis = sedappppppppp

huhuhuhu

Dils said...

aku tak sahur. Tak tahu kenapa. Sebab nanti pening2 muntah. Tak boleh makan banyak early morning. Usually minum air masak je. Itu je boleh jalan.

My husband pulak stakat ni malas bangun. Bagus, bagus.

sistyah said...

apakah menu sahur terbaik utk ibu mengandung...huhuhuhuhu...pun peningla nak makan apa waktu sahur...

Anasfadilah said...

sham:dah berapa bulan sham?minum susu+makan makanan berkhasit include fruits jga dalam meal..kalau ada senarai utk ibu ngandung nanti sya tepek sini k :)

n.a.j said...

makan roti dah cukup dah..n buah kurma...

tak lama lagik ek nak puasa...

mamarempit said...

kdg2 nasik ngn ikan bilis goreng ajer...+ bawang + cili api..perah limau...goreng telur dadar...jalannnnnn

sistyah said...

dila...udah 5 bulan....:)

kelipkelipchumel said...

bikin roti bakar yg ltk cheese kt tgh2.nyum nyum.. x pn, sdia stok sosej jua daging burger.pastu gilir2..bikin hotdog jua burger..ehehe..