Pages

25 June 2010

*tentang Ziyyad*

Ziyyad,where do i start..emmm

Ziyyad saya perasan,kalau di dimarah oleh babahnya,mesti dia memberontak balik i.e:baling barang,tutup suiz tv terus kat plug,sembur air liur

selalu saya lah yang cakap cara lembut pada dia,implementing the word please everywhere possible

contoh : " Ziyyad pelase,jangan sepah-sepah makan", "ziyyad please simpan shoe balik" "ziyyad please jangan gigit mama" -_-"

mula-mula dia macam reluctant tapi lepas tu dia akan obey..slowly but surely

sekarang ayat pelase itu senjata Ziyyad melembutkan hati mama dia

macam semalam saya saja nak kacau dia yang sedang khusyuk tengok video di hp babah dia,saya pun gigit-gigit manja kaki dia

Ziyyad yang annoyed lalu berkata dengan lemah lembut berbudi bahasa

Ziyyad : "mama..no..plis..pliss"

so tak jadilah mama dia kacau Ziyyad

tu je cerita ,sekian,terima kasih

:P

p/s: mata berair,hidung berair..bersin sana sini..sejuk 2,3 hari ni..

4 comments:

SurayaHarris said...

alaaahaii..comelnya...=)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sweetnya ziyyad :)

Lynn Nasir said...

salam,

hehe..mmg bersopan budak tu, anak sapa la ye...hehehe! ^^

Aunty Lyna said...

Ziyyad please me please!!!!!