Pages

07 June 2010

*Teluk Bayu*

Teluk Bayu,Sungai Batu,Teluk Kumbar , Penang

berapa banyak teluk daa

di Penang ni banyak pantai,yang bersih ada yang kotoq pun ada,yang bersih biasanya secluded atau pun hak milik hotel..hahahaha

Teluk Bayu pantai yang secluded, only locals je tahu mana tempat ni..kena masuk celah kampung di Sg.Batu,Teluk Kumbar ni baru akan ketemu Teluk Bayu

what so speacial about teluk bayu?

tempat nye cantik,banyak pokok,redup aje,ada satu bekas lombong yang dah jadi tasik di situ.



cantik,redup,nyaman je...



2 cinta hati,yang comel-comel dan gebu-gebu :D



posing kegemaran Ziyyad..mencangkung :P



mengkorek pasiaq :)




Ziyyad is actually afraid of the wave,petang semalam ombak agak kuat jugak..malam tido Ziyyad adalah mengingau ye.."akut...laut..akuttt" dalam tido,kesian Ziyyad.



ini adalah geram geram saya rasa nak cubit pipi setiap hari

pagi sebelum ke teluk bayu,saya menonton cerita Belalang di channel 611,lagu belalang ni catchy,jadi saya pun nyanyi la

mama: belalang oh belalang,belalang oh belalang..

Ziyyad: ba la lan ba la lann!! la lann! *out of tune nyanyi sesuka hati*

i burst out laughing..apadaa Ziyyad nak tiru tak agak-agak

semalam dalam kereta saya bersembang dengan babahnya,cerita pasal mumaiz,Ziyyad pun tiru

Ziyyad : mmmumaiz,mmumaiz

(cerita pasal bawak Ziyyad ke masjid..)

Ziyyad juga adalah suka menyakat mama dia (mana tidak tumpah kalau bukan ke nasi),malam sebelum nak tido,as usual saya bercerita padanya

Mama: pada suatu hari

Ziyyad : abisss!*sambil buat tangan tanda habis*

Mama : belum habis la cite..*sambung balik* pada suatu hari..

Ziyyad : abisss! *sambil gelak-gelak*

Mama : ohhh usik mama ye,siap la *main geletek-geletek Ziyyad*


oh,isnin kenapa kau datang..

p/s: saya baca kisah alanna qish,takziah buat keluarga Alanna Qish atas pemergiannya,syurga itu pasti buat si kecil itu.

3 comments:

Elyn said...

teluk kumbar umah biras akak. hehe aka pernah sampai kesana... cewah.

smlm dilla pun layan belalang?? gege sama la kite.... pehtu layan lagu kan??

SurayaHarris said...

cantik tempat ni Erni..nanti cek mai penag hang boleh ka jadi tourist guide cek?rindu nya cek nak gebang dengan hang erni oi...

ziyyad cute...rindu!

kung tau said...

best kan bawak anak pegi tempat² macam tu.. kadang² makpak yang teruja sebenornye.. kekekek..