Pages

01 June 2010

*space invader*

Ziyyad sleep with me,bila dia dah tidur lena baru saya angkat letak dalam katil dia

tapi ini lah yang selalu terjadi

masa mula-mula elok lah tidor atas bantal sendiri..


lepas tu start la ngendeng mama dia,as usual saya peluk dia sambil tido..tapi makin lama....

Ziyyad amek seluruh bantal siap tolak saya hingga ke tepi sipi-sipi katil je,nasib la badan besar so half badan masih di atas katil

-_-"

tak kisah lah nak,asal kamu tido nyenyak dan selesa :)

p/s:tido cepat,bangun pagi sihat :D

p/s: bila dah ada anak banyak yang saya korbankan,antaranya share MnM choc plain dengan anak,kalau dulu sorry la beb no share no pau,tanya la taro adik saya..hahaha

13 comments:

Lynn Nasir said...

salam,

hehehe..comel la lukisan tu ^^
anak2 mmg mcm tu, sama la kat sini menerima nasib yg sama :) tp tu semua kejap je..nnti diorg dh beso tak mau dh tido sama, kena cium bagai..hmm..

Farah said...

hahaha paham paham..memang selalu anak akan conquer katil mak bapak..kalau lepas die dah lena tu senyap2 letak atas katil die kan..die boleh merangkak dari katil die naik atas katil kite plak pastu sambung tido.

Elyn said...

ekekek gelak2 akak tgk lukisan tu dilla. ala same je kot semua mak2 ni.... byk yg kene korban kan?

eh ziyyad tido berbantalkan lengan dilla tak?? akak ni dh la lengan tebal naik lenguh kene jadi bantal kepala wafiq tau!!

aNnAsUe'G said...

sama la kite, bile diorg dah conquer tmpt kite, kadang2 menahan dr nak terjatuh katil tu sampai sakit pinggang semua! tu baru anak sorg, kalo 2,3 lg? alamatnye kene buat katil sendiri la biar bg pjg sket. hikhik.

arin said...

buh single bed kt sblah master bed.biar dia conquered sorang katil tuh.yg penting tak kisah katil cmana, biar dia tido tepi dinding.tak le takut tegolek jatuh bawah.

ain fathihah said...

haha, lawak lah, kak.

saya tergelak kuat bila tengok lukisan ni. biasalah, anak.

kalau anak tak kacau mak tdo, sapa lagi kan.

qimiqa said...

hahaha.....
akk nie klakar lah... iqa bce dok gelak2 tgk pic akk nie..
hahahahah

kinna said...

bak pepatah melayu "ziyad bagai belanda dapat tanah".. ;)

Anasfadilah said...

Lynn:tulahkan dah besar dah tak mao dah ngan kita,,uhuhuhuh..

farah::merangkak tido balik tu tak tahan la..hahaha

kak elyn:bukan takat lengan kak elyn,kat tengkuk,kat pinggang ka perut pun jadik je....tahulah mak nye badan gebus kan..uhuhuh

suG: tulah,kadang2 sampai sakit pinggang menahan diri dari jatuh,baru sorang tu,kalau 3,4 duk lantai la jawabnya

kak arin; kami takde space luas nak letak katil,rumah kami masterbedroom nye kecil. katil baby pun ngan2 je dalam bilik tu

need bigger house la kot nampak gayanye..heheh

ain: anak je lah suka mengaco maknye,.tapi mak ni sabar aje.. :)

qimiqa:saya tak kelakar tapi suka merepek je,hahahah

kinna:wah pepatah bagus ni..dapat tanha habis la conquer semua -_-"

CheYahChomel said...

Dila....

Besa la tuh kalo dgn anak2. Anak dara saya pun camtu. Letak dia kt katil dia pastu tgh mlm merangkak mai tidoq tengah2 antara mama ngn papa.last skali mama ke tepi la.(kami dekatkan katil konon2 takut dia jatu)

(1st time nk komen sbb selama ni asik dok tgh hasil keras tangan dila ja...:D)

Lin said...

bagus gak ziyyad tdo berbantal..sara plak bantal ke mana dia tah kemana..tau2 dia yg sipi2 nk jatuh katil..abis bantal kena tendang jatuh ke katil..tido lasak.

Ms. TaroAthirah said...

dila memang... sanggup nyorok m&m bawah bantal. orang jumpa pun by accident tu pun nampak cokelat berterabur. tu belom bab beli buku ujang tu. siap koyak after baca sebab tamau bagi orang baca. hahahha

Anasfadilah said...

ujang?koyak?really ek..hahahah..semoga Ziyyad lebih suka share,dan diharap tidak meniru perangai tidak manis mamanya..hahaha

tira:over nampak..buwekk!