Pages

04 June 2010

*i love u*

semalam malam,kami menonton tv anak beranak channel 611 cerita funniest pets and people alih suara oleh arwah DinBeramboi,lawak sungguh

so as we were watching ada satu babak anjing pusing-pusingkan badan dia,anjing tu bulunya tebal panjang-panjang dan berbadan kecil macam kucing, so ini adalah snip dialong antara saya dan Ziyyad ( i believe the dog is a yorkshire terrier very famous here in penang,always saw em dalam kereta bersama tuan meraka..apa barang anjing kecik-kecik tak gentar pun,kalau saya lah saya bela anjing besar-besar,tapi lakeland terrier juga adalah sangat cumils..pehal pulak citer anjing ntah)

a yorkshire terrier sangat kecil seperti kucing

Ziyyad : mama!mama! cat.

Mama: bukanlah..itu dog

Ziyyad : Cat! cat!

Mama : Dog lah bukan cat

Ziyyad :mamaaaaa catttt! catt! *half cry*

Mama :tak dog!dog!dog! *nada mengejek saja nak kasik anak nanges,saiko betul mak Ziyyad*

Ziyyad : catttttt...catttttt...*nanges*

Mama :*berbisik* dog..dog..Hahahahhahaha*gelak kuat-kuat*

Ziyyad : *fed up dan lari masuk bilik nak baca book bersama baba*


cerita 2:

Ziyyad ada satu soft toy penguin,kami namakannya adik,kalau kita tanya, "mana adik?" dia akan point his little panjang finger kat penguin sambil kata "adik!adik!"

sometime adik dipeluk sometime tak kurang juga di tendang T_T

lepas telah di saiko kan oleh mamanya,Ziyyad lari masuk bilik,so he start looking at pictures dalam buku guiness world record,so i asked him to let adik baca sama

Ziyyad : nnnaa mo! (memang Ziyyad akan tarik huruf n tu punya lama baru dia kata na mo =tak mahu)

jadi saya letak adik sebelah dia,guess what he did,he push adik sampai jatuh katil...Ziyyad kalau dah ada adik nanti jangan buat lagu tu naa..seram mak kamu ni ha

Ziyyad juga seorang attention seeker yang hebat

while looking at the pictures in the book he saw the eye-popping man

yes,this man above exactly,so he was busy meniru to bulatkan mata

so saya pun bulatkan mata juga siap buat roll eyes

tapi Ziyyad sudah beralih ke sebelah gambar iaitu seekor gajah

Ziyyad : mama! ephant! *sambil buat bunyi elephant dan gaya belalai gajah*

Mama : *still making roll and big eyes*

Ziyyad : mama! mama! ephanttttt! *separuh geram*

Mama :*still making roll and big eyes*

Ziyyad : MAMAaaaaaaghhh! ephanttt!ephanttt! aaaaaaaaa *geram sangat la nih*

Mama : HahahaHAhaHA..ye lah ye lah elephant *Sambil buat bunyi dan aksi belalai gajah*

Babah Ziyyad memang sedia tahu perangai saya begini..suka mengusik Ziyyad..hahaha.

p/s: gambar cilok dari Google

3 comments:

aNnAsUe'G said...

hahaha! sama la, suke menyakat diorg. kadang2 tak dgr diorg nangis sket mmg tak sah. hohoh!

Ms. TaroAthirah said...

kamu memang suka buli ziyad. no doubt on that.

PS: apehal ni tiru orang punye entry's title. ahahaha

Lin said...

ooo suke nyakat eh..nakal tau mama ziyyad ni..hehe