Pages

24 May 2010

*Ziyyad is so suweet*

teknik keji mendapatkan perhatian #2 :cara memujuk ;

mama: Ziyyad meh sini pakai baju,cepat!

Ziyyad: na mo na mo na mooooo (tak mau tak mau tak mauuuuuuu)

mama: sape tak pakai baju,lain kali tak boleh mandi bubble ngan mama lagi

Ziyyad :babel? *quickly run towards mama,dan peluk erat-erat sambil kata* eluk mama,eluk mama(peluk mama,peluk mama)


semalam tengok cerita Dora the explorer,dalam citer tu Dora berjaya bawa baby dinosaur jumpa mama dia,jadinya mama dinasour and baby dinosaur pun peluk-peluk lah

jadinya,Ziyyad datang pada saya dan kata "mama..eluk" (mama peluk) sambil peluk saya

Ziyyad..nanti dah besar peluk mama selalu tau :)

oh ye,Ziyyad dah makan real food dah sekarang

hari tu beli Subway sandwich, Ziyyad nampak dan dia kata nak

jadi saya suapkan sikit,dan dia nak makan!wah sungguh gembira!

walaupun dah seminggu saya craving sandwich tu,tapi tak kisah la kongsi ngan Ziyyad that 8 inch long sandwich..hati puas tengok Ziyyad makan penuh selera.

Ziyyad bukan takmau makan tapi dia picky,dia nak cuba sesuatu makanan tu,tapi kalau tak kene dengan taste palette dis akan luahkan balik makanan tu dari dalam mulut.

sandwich tu sandwich tuna, baru saya teringat,masa ngandundkan Ziyyad saya memang suka gila makan tuna with mayo yang jual dalam tin tu,sapu atas biskut la sapu atas roti la,kadang-kadang makan macam tu je..


oh,ini sew over the weekend. cuba cari apa yang salah.

lebih cerita lanjut pasal bantal ada di SINI

oh,and about the print..i buy it from Show The Love :) (pasal tarikh salah tu,saya yg kasik salah date,aaaaagagaggaga)

p/s:: jangan bermain dengan api,nanti lama-lama marak,padan muka sendiri.

7 comments:

Ms. TaroAthirah said...

28th, not 27th!

terer aaa umicik ingat birth date ziyad :D

(padahal tadi macam kompem tak kompem. maka pegi ngelat tekan link bantal tu. huahuahua)

Anasfadilah said...

blah la lu...hahahh main tipu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kena buat + 1 lah pada bantal mcm tu..hikss

mummy_adam said...

cantik :) and ziyyad memang sgt suweet..

mama danial said...

nak satu gak...
untuk abam Danial 'Ammar bin Faizal Riza...26.06.2004 (induce)

p/s: nak gak letak induce..sebab lama gila si abam nak kuar...induce pagi jumaat, pagi sabtu baru lihat donia!!!

zana said...

salam, boleh tahu mcm mana print word kat bantal mcm buat kat ziyyad tu. chomel benar. nak kena guna ink soecial ke or mcm mana? thanks dear.

if tak keberatan harap leh cerita lebih lanjut kat email zana ya. meenamohd@gmail.com.

Anasfadilah said...

ZAna:: u can check my tutorial, kat link bawah ni

http://craftyartyerni.blogspot.com/2009/12/making-diy-fabric-label_7515.html

cara dia sama macam tu,cuma yg ni print atas bantal je