Pages

11 May 2010

*1000 miles*

sebelum itu terima kasih MyBotang whom corrected my english :) really appreciate it

ok,sekarang kita cerita pasal my little ultraman,pakcik Ziyyad

Ziyyad is a big fan of ultraman cosmos,siap nak tiru ultraman somersault dan cubaan menumbuk mama dan babanya juga dilakukan

dan sekarang gabungan ayat dari Ziyyad adalah sangat maju. Antara gabungan ayat yang tak boleh blah ialah

"shushuting" = susu+puting ,everytime nak susu,Ziyyad akan jerit "mamaaa,shushutingggg!"

"shukak" = shoe+bukak,masuk dalam kereta je duduk dalam carseat mesti nak bukak shoe.

"ceknge" = cek+telinga, nak cek suhu termometer kat telinga.

antara animal terbaru yang Ziyyad tahu ialah

amel = camel

crab = crab

udang = udang

cishak = cicak

tranpostation yang terbaru dia tahu (beside bas,traktor,e-p-pane,lola (=lori)

allon =ballon

but = boat

jit =jet

baby nya = baby punya = a pram :P

sikal = basikal

car nenek = 4 wheel drive

okit = roket

opter =helikopter


kami ajar dia dwibahasa kejap melayu kejap english,campur campur,tara hal

thanks to umicik who bought him the transportation book and mamalong yang banyak beli buku about animals :)

he loves his books,kat side table dalam bilik tido,penuh buku dia,everynight must read a book..

buku guiness world record babahnya pun dia suka tengok gambar..

nowadays juga adalah suka throwing tantrum..banyak kali juga kena marah.

orang tua kata kalau bebudak ni demam dan suka mengamuk,depa kata naga berkalih

nak tengok mama dia jadi naga bolehlahlah..mana ada naga berkalih.hahahah



p/s: have u VOTED for us?


4 comments:

Ms. TaroAthirah said...

car nenek paling tak boleh blah. haahhaahhahaha

Anasfadilah said...

dia yg cakap sendiri,tak ajar pun,ada satu kerea biru macam car nenek,terus dia kata "car nenek!!"

aNnAsUe'G said...

naga berkalih?
smlm saya dah jadi naga dah kat rumah bile sikenit tu mengamok! thihihi.
tp tak perasan plak ade naga kalih ke tak? ;p

Elyn said...

err naga berkalih??? apa tu??