Pages

11 April 2010

*super saturday*

cadang nak pegi the curve,tapi contem[lating..nak pegi ke tak nak

decided pegi jugampasal macam sangap duduk rumah.

so siapkan Ziyyad dan ajak Umicik ke the curve,haruslah pergi pagi,nak parking depan pintu kalau boleh :P

ingat nak masuk papeir,tapi tak jadi..pasal ialah dengan stroller,lepas tu takut Ziyyad capai benda-benda dalam papier matilah kene evil eyes dengan SA kedai

nak cari tango mango..rupanya sebelah papier aje :) , dapat la tengok koleksi okinokiyo , alang-alang masuk belikan Ziyyad washable crayon dengan colouring book (suka tengok Airyll kaler-kaler :D )

jalan sampai ke FOS,terjumpa kak lisha tengah usung stroller kosong,Arwen tengah busy main kereta dengan babahnya..heee (kak lisha kalau saya gemuruh adalah cakap nonsense..hahah)

::dalam FOS pun jadiklah ambik gambar...ziyyad dah sangat sleepy..note to self:stop ambil gambar teleng-teleng kepala,menyampah tengok...hahah)::

lepas tu naik atas kejap,pegi daiso,semua RM5,jumpa bahagian sewing adalah rasa happy gila semua capai..teeheehee

Ziyyad dah sangat mengamuk..masuk Daiso pun cepat-sepat.takpelah lain kali boleh pergi lagi

masa mula-mula sampai ada lintas depan kedai Chocolate apantah nama dia,so sebelum balik konon nak try la

try la minum apa ntah frape dengan waffle aiskrim ada stoberi,dah la keras waffle kata crispy,tak langsung,dahla macam RM17..sedap lagi yg kat atas cameron jauh lagi murah..i believe saya kena bayar the environment sekali..makanan tak lah sedap mana pun,environment dan ambiance je lebeh,ceit.

to keep Ziyyad occupied,main krayon dan buku warna,tapi masalahnye dia kejap ajelah mengaler tu,Ziyyad lebih suka roll kan the crayon atas buku kaler tengok dia rolling T_T

ada satu crayon merah sudah hilang masa nak balik,usaha gak carik...rupanya terselit bawah kerusi sofa..hoh!nasib tak melayang RM2 sebatang krayon tu (kene ajar Ziyyad mcm mana nak hargai barang walaupun hanya 50sen atau kurang atau lebih atau whatever)

petang pegi taman cosmopolitan,yaAllah punya la ramai orang...aduihhh,kejap ajelah pegi sana,tak sanggup nak bersesak-sesak (kunun nak fly akite,the field are too crowded,summore takde angin sangat,decided balik aje,since Ziyyad dah buat projek besar dalam diapers..teeheehee)

p/s::hari ahad nak pegi mana plak ye..hmmmm,nenek kata selayang mall best macam2 ada..mungkinkah esok??heeee


Chomel Nursing Cover


4 comments:

Dils said...

wah wahh... kite kat the curve gak smalam! Makan kat vegetarian restaurant atas tu la tapi. duk shopping baju murah yg longgok2 tengah2 the curve tu semalam.

Fariz Finie Family™ said...

kak dilah..
gambar lentok2 tu chumel apa??
huhuhu...

lisha said...

ntah.. lentok2 pun comel per. nice to finally meet you dila. selalu main communicate kat blog je kan. tak sangka bleh terserempak. luckily you ada camera! dulu bumped into foxyfarah takde camera. hehe. best gak terserempak ngan fellow mommybloggers at random kan? making this world even smaller. btw, ziyyad so comel ... dia nak sepak2 muka i pastu senyum2 malu ... i lagilah buat i geram! heheh.

SurayaHarris said...

Taman cosmopolitan eh?bkn metropolitan?hahahaha..aku juga suka daiso itew,,masa prgi aku teringat kau sbb nmpk kain felt tu..(betul ke eja?)..lain kali kita pg together k..sama harris n ziyyad..aku belanja kau pancake kt curve..=)