Pages

26 April 2010

*over the weekend*

weekend ialah hari untuk Ziyyad

sabtu hari tu kami pergi tanjung (Georgetown) ,ada satu kedai mainan area chowrasta...dia jual harga borong

so babah Ziyyad bought him a remote control car,and i choose a train set,basic train set saja

when i was a kid,i always want a train set (among other things la..hahaha)

train set yang beli kat Ziyyad tu RM10 saja compared to husband RC car tu


Ziyyad curios tengok train lalu dalam "terowong" (mamalongggg ampunnnnn,bku tu jadi terowong sat)



dek curios punya pasal,Ziyyad letak kaki atas rail,to see what will happen to the poor train...aiyaooh!

lepas tu Ziyyad ambil the train and play in on the floor without the rail..he was happily giggling away as the train choo choo away from him

my RM10 set is so worth it,seeing Ziyyad happy like this

lepas tu Ziyyad buat "terowong" sendiri, iaitu dengan bermain dibawah kerusi dan meja makan -_-"

ini ialah tag yang belum siap di proses,maybe tomorrow dah boleh post...buat ini lebih tedious dari buat nursing cover


saya ada buat satu Nc yang ada ruffle..saya tak suka buat ruffle mainly pasal, kalau nak buat ruffle u need 3 kali ganda panjang yg kita mahukan.

let say, saya ada 1 meter kain nak adorn with ruffle,the ruffle need to be 3 meter..pasal nanti nak gather the ruffle kan? (eh paham ke korang apa yang saya cuba sampaikan ek?hmmmm)


p/s: im getting old..sight

p/s: have u VOTE us?

2 comments:

mamarempit said...

mood menjahit akak skang sedang berada di awang2an....huuu....nk siapkan baju spsang pun mkn 2-3 ari...nape ek....huuu...

shinawawa eyenie said...

cntiknya beg tu..