Pages

21 April 2010

*otak itu diberi percuma dan silalah guna*

anda bekerja? bagus

kalau bekerja jadi orang bawahan,kita bukan sekadar terima arahan saja,tapi kita juga perlu ada COMMON SENSE (see i bold it in color lagi)

kalau ada benda yang kurang,ditambah..ada benda yang perlu di cuci tolonglah bawak gi tempat cuci (saya keje lab..bawak je,bukan suruh cuci pun) buat sampah,pandai la buang..this is common sense,tak perlu ada orang bagitau

semua nak bagitau,meh aku letak post it note on ur forehead,senang kerja...tak perlu kasitau hari-hari.

jangan inga kita tinggi sangat belajar,kita boleh pass benda-benda "remeh" ni kat orang lain

kita fikir,"ah,takpelah,kan ada si anu tu nak buat"

jangan sesekali fikir macam tu..kita yang mula,kita juga habiskan..lain la kalau korang memang ada personal assistant merangkap amah

tempat saya tak ramai staff,furthermore im just a contract worker..

tapi tolong-menolong bukankah amalan mulia?

kalau nak ada teamwork, u must be a team player kan?

kalau kamu bukan team player,jangan cakap pasal team work,because it sound so fake.


p/s:: please use common sense walau dimana anda berada,supaya tak menjadi pain in the a** pada orang lain.

p/p/s:: i'm an angry person most of the time while at work,seriously this is not healthy.


3 comments:

mummy_adam said...

betul2, stress nnt.. cool k :)

org2 tu mmg pelik, ckp berapi tp habuk pun tarak.. rileks2 p minum air suam :)

temp. housewife said...

jgn stress sgt Dila. Org yg tak reti bhs ni ada je kat mana2.

joegrimjow said...

stress2
tido je terus
bangun terus ok

kot
huhu